Glas Javnosti

Амерички генерал повлачење трупа са Косова упоредио са баскетом

Politika
Autor: novosti.rs

Бен Хоџис на свом Твитер налогу написао да би повлачење америчких снага са Косова пре примене споразума била лоша одлука

Амерички генерал Бен Хоџис оценио је да би повлачење снага Кфора са Косова била грешка која би нарушила стабилност у региону.

Генерал је на свом Твитер налогу написао да би повлачење америчких снага са Косова пре примене споразума била лоша одлука.

- Повлачење трупа пре примене споразума би било као када бисте на клупу послали стартну петорку у четвртој четвртини када сте у налету и треба да поведете - искористио је Хоџис кошаркашку метафору.

Он је тако реаговао на изјаву сина америчког председника Доналда Трампа који је подржао идеју америчког сенатора Дејвида Перђуа да би САД требало да преиспитају своје присуство на Косову.

Син америчког председника Доналда Трампа написао је јуче на Твитеру да на Косову тренутно има 650 америчких војника и да је време да се врате кући.

Претходно је амерички сенатор Дејвид Перђу рекао да америчке трупе више од две деценије помажу у одржавању мира између Косова и Србије.

"Више од две деценије америчке снаге помажу у одржавању мира између Косова и Србије. Сада, са историјским напретком, Косово мора да уради свој део и укине све царине наметнуте Србији. Ако Косово није потпуно посвећено миру, тада би САД требало да преиспитају своје присуство тамо", написао је Перђу на Твитеру.

РЕНД ПОЛ: ВРЕМЕ ЈЕ ДА ВРАТИМО ТРУПЕ СА КОСОВА

После Дејвида Перђуа, још један републикански сенатор наговестио је могућност повлачења америчких војника са Косова.

Сенатор Ренд Пол је охрабрио Косово да "окрене нову страницу и ради са Србијом зарад трајног мира".

"Време је да, после година проведених тамо, вратимо наше трупе кући", написао је Пол.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR