Glas Javnosti

ALBANCI DOŠLI PRIPREMLJENI NA KONSULTACIJE O FORMIRANJU VLADE SRBIJE: Traže mesto ministra i državnog sekretara!

Politika
Autor: Glas Javnosti

Kako je objavio gradonačelnik Preševa, Šćiprim Arifi, delegcija albanskih stranaka je danas u Beogradu imala posebne zahteve koje je predstavila predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Naime, oni su podneli zahtev da dobiju mesto ministra lokalne samouprave, pomoćnika ministra ekonomije, državnog sekretara u Ministarstvu prosvete i predsednika Koordinacionog tela Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

Arifi je na Fejsbuku napisao da je zajednička lista na izborima 21. juna "Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina" danas imala konsultacije s Vučićem o formiranju nove vlade Srbije i uključivanju Albanaca u nju.

-Danas smo predsedniku Vučiću jasno stavili do znanja položaj Albanaca u Preševskoj dolini. Ovaj put drugačije. Ako želi pokazati svetu koliko su evropski kao narod, sada je vreme da to i dokaže. Nema više reči. Da bismo mi Albanci postali deo Vlade, zahtevamo sledeće uslove: 1. Ministar Ministarstva lokalne samouprave; 2. Pomoćnik ministra ekonomije: 3. Državni sekretar u Ministarstvu prosvete; 4. Predsednik Koordinacionog tela Čekamo odgovor!- napisao je Arifi.

Koalicija "Albanska demokratska alternativa - Ujedinjena dolina" je u pismu predsedniku Srbije napisala da je zainteresovana za integraciju Albanaca u državne institucije Srbije, za rešavanje problema u obrazovanju, za ekonomski razvoj regiona, za pitanje pravosudnih institucija i za punu integracija Albanaca u Koordinaciono telo Vlade Srbije za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa.

(Izvor: B92)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR