Glas Javnosti

PREDSEDNIK ABHAZIJE: Uz Rusiju ćemo biti do kraja

Svet
Autor: Glas javnosti

Najavljeno je potpisivanje novog dogovora, i istaknuto da će Moskva raditi na tome da što veći broj zemalja prizna Abhaziju kao suverenu državu, dok će Abhazija sa svoje strane nastaviti da podržava SVO.

Predsednik Abhazije Aslan Bžanija sastao se danas u Sočiju sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom i istakao da Abhazija podržava Specijalnu vojnu operaciju i da će biti uz Rusiju do kraja.

"Maske su pale", rekao je lider Abhazije i dodao da je "jasno sa kim imamo posla", aludirajući na nedavni incident u kanadskom parlamentu, kada su prisutni aplaudirali borcu ozloglašene SS divizije Galicija, Jaroslavu Hunki. 

Stoga, kako je dodao, Rusija može biti sigurna da je Abhazija sa njom "do kraja" i da će je podržavati "u skladu sa njenim mogućnostima".


Govoreći o odnosima sa Moskvom u celini, Bžanija je ocenio da se oni razvijaju dinamično i da su za to zahvalni ruskom rukovodstvu.

Istakao je i da je to što su dve teritorije "usvojile sporazum o dvojnom državljanstvu bitno postignuće, što su mnogi dočekali sa oduševljenjem", a zatim i najavio da se danas tokom dana očekuje i potpisivanje plana konsultacija na nivou Ministarstava spoljnih poslova Rusije i Abhazije. 

Ministar spoljnih poslova Rusije potvrdio je danas da Rusija podržava nezavisnost Abhazije i dodao da će nastaviti da radi na povećanju broja država koje priznaju nezavisnost Abhazije. 

Lavrov se, takođe, zahvalio Abhaziji za to što redovno šalje pomoć borcima na frontu. 

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR