UKRADENE LIČNE STVARI LEGENDARNOG AJRTONA SENE: Lopovi odneli predmete vredne 300 hiljada evra

Foto: Wikipedia

Više od 300 predmeta poput trenerki, kaciga, kapa, dukseva, koji su pripadali slavnom vozaču formule jedan Ajrtonu Seni, ukradeni su u gradu Astiju, u Italiji. Većina stvari je pronađena, kao i dva italijana starosti od 31. i 32. godine koji su izvršili krivično delo krađe u vrednosti od 300 000 evra.

Lične stvari Ajrtona Sene bile su izložene u Astiju na izložbi i iako su bile ukradene pre nekoliko dana, karabinjeri nisu o tome dali vest da bi mogli da sprovedu istragu bez interferencija.

U hapšenju lopova su pomogle i komšije sa informacijama. Kako su već nekoliko puta ulazili u prostorije u kojima su se nalazile stvari vozača formule jedan u jednom momentu su ih karabinjeri uhvatili na delu, a u njihovim stanovima pronašli su ukradenu robu.

Institut "Ajrton Sena" koji se nalazi u Brazilu i koji pomaže siromašnoj deci, zahvalio se karabinjerima na uspešno završenoj istrazi. Naime Senine stvari su nekoliko puta izlagane u Italiji i Evropi u poslednjih 16 godina da bi održali živim sećanje na šampiona i da bi sakupili novac za Institut.

Pošto nedostaje još Seninih stvari, Institut je sastavio spisak koji može pomoći svakome ko ih možda vidi na nekom internet sajtu za aukcije sa molbom da odmah pozove 112.

(Izvor: RTS)

Komentari

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета