TRAGEDIJA: Olimpijac Pavle Jovanović izvršio samoubistvo!

Pavle-Jovanović-Instagram

Foto: Instagram/printscreen

Član bob reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država koja je učestvovala na Zimskim olimpijskim igrama 2006. godine u Torinu Pavle Jovanović (43) oduzeo je sebi život, javili su američki mediji.

 Tragičnu vest je prvi u etar pustio njegov dugogodišnji kolega Stiv Mesler.

 - Moja lična legenda, čovek koji je u sportu postavio standarde koncentracije, posvećenosti i truda tragično je presudio sebi u 44. godini - napisao je on.

- Pav je bio najbolji kolega kog ste mogli da imate - napisao je Mesler, pa je nastavio.

- Znao je da vaš uspeh znači i njegov lični. To me je učio. Učio me je da vodim računa o tome kako moje kolege spavaju, da li se ispravno hrane, da li im je terapija dobra, kakva im je radna etika u teretani i iza zatvorenih vrata, da sve to bude kao kada sami brinemo o sebi.

Jovanović je kao 25-godišnjak pao na doping testu tokom priprema za ZOI 2002. godine u Solt Lejk Sitiju, ali je tada shvatio šta je uradio, pa je četiri godine kasnije u Torinu uspeo da ostvari svoj san. U Italiji je osvojio sedma mesta u dvosedu i četvorosedu, a karijeru je završio sa 19 osvojenih medalja.

Za reprezentaciju Srbije je ostvario pet nastupa 2011. godine kada je i završio karijeru.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Bivši srpski plivač Milorad Čavić izneo je oštre kritike na račun Olimpijskih igara i organizacije, uz isticanje kako je novac u prvom planu.

Obzirom da je start sezone odložen zbog pandemije korona virusa, čelnici Formule 1 razmatraju sve mogućnosti, kako bi se spasila sezona

Kanada i Australija odlučile su da stopiraju odlazak svojih sportista na Olimpijske igre u Tokiju i zvanično zatražile od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da zbog pandemije korona virusa Igre odloži.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone