Glas Javnosti

Sabalenka ne igra na Olimpijadi

Tenis
Autor: Glas javnosti

Mediji u svetu prenose da Arina Sabalenka neće igrati na Olimpijskim igrama u Parizu. Razlog nije naveden, ali uz nju, navedeno je da na najveću sportsku smotru neće ići ni Viktorija Azarenka.

Mediji u svetu su preneli da Arina Sabalenka neće učestvovati na Olimpijskim igrama koje se ovog leta održavaju u Parizu. Razlog za odustajanje od Igara nije naveden, ali je dodato da pored nje, u Pariz neće putovati ni njena sunarodnica Viktorija Azarenka.

Sa druge strane, navodi se da će Rusiju na najvećoj sportskoj smotri predstavljati (bez obeležja) Danil Medvedev i Andrej Rubljov.

Pre nekoliko dana je objavljeno da Rusi i Belorusi neće učestvovati u defileu sportista na otvaranju Olimpijskih igara.

- Budući da učestvuju „individualno“ kao nezavisni sportsi (AIN) neće moći da učestvuju tokom parade sportista na otvaranju Igara u Francuskoj, ali „imaće priliku da osete događaj“ - rekao je bez dodatnih detalja Džejms Mekleod, direktor Olimpijske solidarnosti unutar MOK-a.


Izvršni komitet MOK-a odredio je zastavu posvećenu Rusima i Belorusima sa slovima „AIN“ na zelenoj pozadini, kao i kratkom himnom bez reči, koja će se svirati u slučaju njihove pobede na Igrama u Parizu.

Do sada se na najveću sportsku smotru kvalifikovalo samo 12 Rusa i sedam Belorusa. Stručnjaci olimpijskog tela predviđaju, „prema najverovatnijem scenariju“, da će na Igrama biti ukupno 36 Rusa i 22 Belorusa, a da će ih maksimalno biti 55, odnosno 28.

Nakon što se kvalifikuju, sportisti će morati da izađu pred komisiju koju je uspostavio MOK da potvrdi njihovu podobnost. Od sportista se traži da nisu aktivno podržavali rusku invaziju na Ukrajinu.

Podsetimo, nakon što je u utorak objavljeno da je Sabalenkin dečko Konstantin Kolcov, izvršio samoubistvo bacivši se sa terase hotelske sobe, Arina je u petak uveče odigrala prvi meč posle tragedije.

U 2. kolu Majamija pobedila je svoju najbolju drugaricu Paulu Badosu.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR