Glas Javnosti

FRANCUSKA JE NOVI PRVAK EVROPE U RUKOMETU: Trikolori u nestvarnoj drami posle produžetaka slomili Dansku i postali šampioni (VIDEO, FOTO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Rukometna reprezentacija Francuske je novi prvak Evrope, pošto je u nestvarnom finalu, nakon dodatnih 10 minuta, savladala selekciju Danske sa 33:31 (27:27, 14:14).

Veliko finale u Kelnu je počelo pogotkom sa sedmerca, a strelac je bio Deska. Ipak, vrlo brzo Danci preokreću, uz dva gola Matijasa Gidsela, desnog beka Danaca.

Nastavila se igra za gol za gol, a novu prednost Skandinavcima donosi Mikel Hansen sa sedmerca (4:3). Ipak, usledio je pad u igri aktuelnog prvaka sveta, propustili su nekoliko napada, od toga jedan u napadu 6 na 4, a Francuzi sa tri vezana gola stižu do 6:4.

Ipak, sledi preokret Danaca, koji su pokrenuli upravo Gidsel i golman Emil Nilsen, koji je već u 15. minutu nakupio sedam odbrana, od čega jednu sa sedmerca. Dve sjajne asistentcije Pitlika za Saugstrupa i Danska ima 9:6 posle 15 minuta igre.


Kada se činilo da Danci preuzimaju primat u ovom susretu, Francuzi su zaigrali bolje u odbrani, ekipa Nikolaja Jakobsena nije postigla gol više od sedam minuta, pa „trikolori“ preko Naija i Lena stižu do izjednačenja (9:9).

Do kraja prvog dela meča se tempo ubrzao, videli smo nekoliko pogodaka na obe strane, a golom Mikela Hansena sa sedmerca je zaključeno prvo poluvreme – 14:14.


(Foto: Jutjub)

Na samom startu nastavka je ekipa Danske uspela da se serijom 3:0 odlepi od svog rivala. Novi gol Gidsela, uz dva pogotka Hansena sa sedmerca i skandinavska selekcija pravi osetniju prednost.

Konačno je Francuska, preko Turnea, prekinula seriju rivala, da bi se u nastavku poluvremena igralo gol za gol, pa Danci na ulasku u poslednjih 15 minuta finala ulaze sa dva gola viška – 20:18. Treba istaći nestvarnu partiju Emila Hansena, koji ima već 15 odbrana.


Uspeli su „trikolori“ da se polako vrate u meč, bili su sigurni sa sedmerca, održavali su priključak, a zatim su golovima Prandija i Maea, stigli do 25:24 na šest minuta do kraja.

Uzeo je Nikolaj Jakobsen tajm-aut, uveo je Mikela Hansena, koji je ponovo pokazao klasu. Topovskim udarcem donosi poravnanaje, a već u sledećem napadu sjajnim šutem svoju selekciju dovodi u prednost – 26:25. Mae je bio siguran sa sedmerca, ali Gidsel prodorom vraća prednost svom timu.


Uspela je Francuska ponovo da izjednači, Fabregas je bio precizan, a Skandinavci ne koriste svoj poslednji napad, pokušaj Hansena iz deveterca je zaustavljen, pa će pobednika rešiti produžeci.

I prvi deo produžetka je završen nerešenim rezultatom. Dva puta je Danska imala prednost, nakon golova Kirkelokea i Pitlika, ali su Francuzi uspeli dva puta da stignu do poravnanja, pa i u drugih pet minuta ulazimo bez prednosti neke od ekipa.

U drugom produžetku na scenu stupa Dika Mem, koji do tog trenutka nije postigao ni gol. Sjajan udarac beka Francuske, zatim još jedan i "trikolori" stižu do dva gola viška - 31:29. Smanjuje Danska preko Hansena, ali ključan gol odluke postiže Prandi na 30 sekundi do kraja. Vremena za Dance više nije bilo, a izabranici Gijoma Žila stižu do zlatnog odličja.


Glas javnosti/B06S

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR