Glas Javnosti

SKANDAL U BAJERNU: Sadio Mane ošamario saigrača u svlačionici

Fudbal
Autor: Glas javnosti

Sadio Mane je poznat po svom humanitarnom radu i izdvajanjima za stanovnike svog rodnog mesta, ali sve to može da padne u zaborav posle njegovog skorašnjeg nedopustivog ponašanja.

Skandal u Bajernu posle meča sa Mančester sitijem u Ligi šampiona, kada je Sadio Mane ošamario saigrača Liroja Sanea u svlačionici, poprima mnogo veće razmere, pišu nemački mediji i najavljuju mogući raskid ugovora Senegalca i prvaka Nemačke.

Rasprava preneta sa terena u fizički obračun po završetku koštaće Manea velike interne kazne zbog kršenja discipline, a mnogi veruju da će obe nezadovoljne strane početi i priču o raskidu saradnje posle samo godinu dana, bez obzira što su se danas obojica izvininila saigračima i klubu i trenirali "normalno". 



Naime, Senegalac je stigao u Bajern prošlog leta iz Liverpula na velika vrata. Trebalo je da preuzme ulogu Roberta Levandovskog, dobio je najveću moguću platu (20 miliona evra bruto) i imao je peh da se povredi pred Mundijal u Kataru. Nije uspeo da se oporavi, najveća fudbalska fešta je prošla bez njega i to je ostavilo traga. 





Oporavio se krajem februara, treneri Julijan Nagelsman, pa sada Tomas Tuhel oprezno su mu dozirali minutažu, ali Mane nije ni senka onog igrača koji je harao u Liverpulu. S obzirom da je Mane humanitarac, da nije tipičan fudbaler jer ima neka sasvim drugačija inetresovanja, saigrači ga nisu prihvatili na najbolji način.  





"Ne verujem da Sadio Mane ima budćnost u Bajernu i u narednoj sezoni. Mnogi fudbaleri kritikuju Manea i pretpostavljaju da on više neće igrati za klub. Ceo slučaj "buja" do nivoa menadžmenta kluba", istakao je Florina Platenburg, moderator na "Skaj sportu" i dobar poznavalac prilika u Bajernu.

Menadžment Bajerna se u poslednjih devet meseci baš naradio u sređivanju odnosa, prvo je imao konflikt sa Robertom Levandovskim, pa nedavno sa Manuelom Nojerom, došlo je i do smene trenera, a sada je sve dosolio Sadio Mane. Direktor Oliver Kan i sportski direktor Hasan Salihamidžić će morati dobro da promisle zašto im se sve ovo dešava u poslednjih devet meseci.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR