Presednik Formule 1 Čejs Keri je rekao da će prva trka biti vožena 5. jula za Veliku nagradu Austrije

f1-red-bul

Foto: Pixabay

Obzirom da je start sezone odložen zbog pandemije korona virusa, čelnici Formule 1 razmatraju sve mogućnosti, kako bi se spasila sezona

Organizatori trka Formule 1 razmišljaju o mogućnosti da sezona startuje 5. jula u trci za Veliku nagradu Austrije, pošto je prvih 10 trka u kalendaru za sezonu 2020. otkazano ili odloženo zbog pandemije korona virusa.

Predsednik F1 Čejs Keri je rekao da su svi iz F1 sveta angažovani kako bi se što pre došlo do rešenja za nastavak sezone.

"Neumorno radimo od Australije i aktivno smo angažovani sa našim promoterima u sastavljanju potencijalnog kalendara trka za 2020. godinu", rekao je Čejs Keri.

"Imamo dva osnovna izazova - identifikovati lokacije na kojima možemo da održimo trke i da smislimo kako da prevozimo sve članove timova i njihovu opremu do lokacija za trku. Stalno smo u kontaktu sa svim našim promotorima, kao i sa nekim vlasnicima F1 staza, koji trenutno nisu u našem kalendaru za 2020. godinu, kako bismo videli koje sve mogućnosti postoje ", dodao je on.

Ranije je objavljeno da je britanski Silverstoun spreman da bude domaćin uzastopnim trkama u istom mesecu.

"Naš cilj je da sezona počne 4. i 5. jula u Austriji, a verovatno će se i trku koja treba da se održi 11. i 12. jula takođe biti na istoj stazi.", rekao je Keri.

"U prvom delu sezone trke će se voziti bez prisustva navijača, ali se nadamo da ćemo u drugom delu sezone moći da omogućimo navijačima da gledaju trke uživo", dodao je on.

U prošlogodišnjoj trci za Veliku nagradu Austrije pobedio je Maks Verstapen.

 

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Ministar unutrašnjih poslova Austrije Karl Nehamer uputio je kritike na račun Beča zbog načina na koji se gradska uprava ponela prema epidemiji koronavirusa. Beč odbio podršku.

Medicinski centar "Doktor Radivoj Simonović" dobio značajnu donaciju od našeg proslavljenog košarkaša

Za razliku od muške selekcije, ženska je uspela da se domogne evropskog prvenstva.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone