Preminuo legendarni vaterpolista Partizana Aleksandar Maksimović Maksa

maksa legenda

Izvor: instagram, print screen

U Beogradu je posle duge i teške bolesti, u 69. godini, preminuo profesor fizičke kulture, vaterpolo trener i pedagog Aleksandar Maksimović Maks, saopštio je VK Partizan.

Maksimović je rođen 1951. u Gornjem Milanovcu, diplomirao je na DIF-u, a od otvaranja SC Banjica, 1973, ceo svoj radni vek proveo je na plivalištu i VK Partizan. Tokom svog rada iznedrio je veliki broj igrača, od kojih su mnogi postali vrhunski vaterpolisti.

- Krasile su ga organizacione sposobnosti, marljiv rad i vedar duh kojim je stekao veliki broj prijetelja ne samo u vaterpolu. Svojim roditeljskim odnosom prema mladim sportistima značajno je doprineo stasavanju generacija i formiranja kvalitetnih ljudi. Uvek će ostati u našim srcima - ističe se u saopštenju Partizana.

Sahrana će se održato sutra u 13.00 (opelo počinje u 12.30) u Gornjem Milanovcu, a komemoracija je 16. maja u 12.00 u VK Partizan.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

IN MEMORIAM MAKSIMOVIĆ ALEKSANDAR - MAKSA 01.08.1951. – 12.05.2020. Sa velikom tugom vas obavestavamo da je vaterpolo svet ostao bez velike legende i čoveka koji je ostavio neobrisiv trag u VK Partizan. U Beogradu je juče posle duže i teške bolesti preminuo Aleksandar Maksimović Maksa, višedecenijski član vaterpolo porodice kao profesor fizičke kulture , trener i pedagog. Rođen je 1951. u Gornjem Milanovcu. Završio je DIF u Beogradu i kao diplomirani profesor fizičke kulture od otvaranja SC Banjica 1973. godine ceo svoj radni vek je proveo u SC Banjica i Vaterpolo klubu Partizan. Tokom svog rada iznedrio je veliki broj igrača, od kojih su mnogi postali vrhunski vaterpolisti i u svojoj karijeri ostvarivavali vrhuske rezultate pronosili slavu našeg sporta. Krasile su ga organizacione sposobnosti, marljiv rad i vedar duh kojim je stekao veliki broj prijatelja ne samo u svetu sporta. Kao posvećeni pedagog imao je veliki uticaj u odrastanju i vaspitanju generacija mladih sportista. Svojim roditeljskim odnosom prema mladim sportistima značajno doprineo stasavanju generacija i formiranju kvalitetnih ljudi. Uvek će ostati u našim srcima. Neka mu je večna slava. Sahrana je sutra, u četvrtak 14.05.2020. u 13.00 časova na groblju u Gornjem Milanovcu, opelo počinje u 12.30 časova Komemoracija je 16.05.2020. u 12.00 časova u VK Partizan, Crnotravska 4.

A post shared by VK Partizan-SC Banjica (@office_waterpolopartizan) on

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Na Beogradskom sajmu postavljeni su kreveti gde će biti lečeni zaraženi korona virusom u Srbiji, kako je najavljeno tu bi moglo biti zbrinuto i do 3000 ljudi.

Američka politička strategija za Kosovo koju je nametnula administracija 42. predsednika SAD Bila Klintona nastala je iz pogrešnih premisa.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić odgovorio je na tvrdnje dela opozicije da "mu se žuri na izbore".

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone