Novi selektor rukometne reprezentacije Srbije iznenađuje: Nenadić se vraća!

petar nenadic

Izvor: You Tube, print screen

Dolazak prvog stranca na klupu rukometne reprezentacije Srbije Tonija Đerone već je pokrenuo neke pozitivne stvari. Vezano u prvom redu za jednog od najboljih evropskih rukometaša Petra Nenadića.

Ubojiti srednji bek izjavio je pre izvesnog vremena da nema nameru da igra za reprezentaciju dok se ne dogode krupne promene. Dolazak španskog trenera očigledno jeste jedna takva što se da videti iz nove izjave Petra Nenadića.

-Konačno je došlo do pravih promena. U razmišljanju, svemu generalno, biće nova filozofija rukometa. Ukoliko budem u planovima i viziji selektora odazvaću se. Fizički se osećam dobro. Nemam toliko godina da sam pri kraju karijere i ako se uklapam rado ću biti na raspolaganju. Da li dve ili još tri godine, dokle god budem mogao - rekao je Nenadić.

Ipak, smatra da njegov povratak i postavljanje selektora stranca samo po sebi ne garantuju boljitak.

-Možemo da pričamo i bude krasno, ali ako se to što je Đerona zacrtao ne ispuni, nemamo ništa od toga. Ono što je najvažnije, svaki trener zahteva vreme, strpljenje i podrsku Saveza, javnosti. Da se napravi konačno pozitivna atmosfera. Nije važno da li ću se ja vratiti, to posle godinu dana neće nikome biti interesantno, nego šta dalje. Neophodno je razmišljati o narednih pet ili sest godina. Gledam mnogo šire, ne samo seniorsku reprezentaciju, već sve mlađe generacije. Naše kategorije su bile zapažene u Evropi, to su prolazne stanice, gube se igrači i talenti. Đerona razmišlja normalno i ispravno, ne igra samo seniorska reprezentacija, već sistem sa juniorskom, kadetskom i mlađim. To je poenta svega.

Izvor: Sport klub

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Konačno i Dejan Savić može da počne da radi sa našim najboljim vaterpolistima. Selektor olimpijskih pobednika danas će prvi put posle vanrednog stanja okupiti igrače na Košutnjaku. Planirano je da se radi u etapama sve do 25. jula.

Već tri godine na ovlašćenom strelištu Streljačkog saveza u Knjaževcu, snimaju se emisije o oružju. Autor i voditelj emisija, prezenter i vlasnik "Dum Dum" kanala Darko Božić objasnio je kako oružje može da bude sportski rekvizit, kako pravilno rukovati vatrenim oružjem, ali i kako povećati bezbednost kod mladih.

Evropsko prvenstvo u rukometu za dame održaće se u decembru 2020. godine u Danskoj i Norveškoj, a žreb za to takmičenje zakazano je za 18. jun

  • Најновије
  • Најчитаније

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone