Milan Aleksić: Samo da se održe Olimpijske igre!

vaterpolo Srbija

Izvor: You Tube, print screen

Milan Aleksić smatra da je i dalje teško praviti dugoročne planove. Trofejni vaterpolista ističe da je zbog pandemije korone i dalje sve neizvesno. Ipak, nada se da će nova sezona početi na vreme i da će se Olimpijske igre u Tokiju, ipak, održati u novom terminu, od 24. jula do 9. avgusta 2021. godine.

- Nikom nije prijatno kada se sezona poništi. Nekako nas je sve to "iseklo" za nekoliko dana. Pripremamo se, odigramo utakmicu i onda prekid zbog pandemije. Nije lako, ali kako je kriza zahvatila ceo svet, onda je bilo i normalno da se Igre odlože. To je nešto na što nije moglo da se utiče, kako drugima, tako i nama. I preostaje vam samo da taj period iskoristite najbolje za sebe - priča bek "delfina".

Aleksić je imao odličnu sezonu u kapici Barselonete. Srećom, vanredno stanje ga je zateklo u Beogradu, gde je došao zbog reprezentacije. Izdržao je sa porodicom i obaveznih 28 dana u karantinu.

- Sigurno mi nedostaje voda. Nikad nisam imao ovoliku pauzu. Vidim da su dozvoljeni treninzi u bazenu, nadam se da ćemo uskoro krenuti da vežbamo, da će nešto biti organizovano. Sigurno je da u Barselonu neću otići pre jula-avgusta - podvlači Aleksić.

Trofejni "delfin" priznaje da im je zbog pandemije mnogo toga poremećeno...

- Mi smo se za Olimpijske igre u Tokiju spremali čim su završene Igre u Riju 2016. Naročito, nama odlaganje teže pada sada kada se približavamo kraju karijere, a ne zenitu. Ali videćemo kako će se ko snaći i da li će se Igre uopšte održati. Izvesno je samo da ćemo mi biti stariji za godinu dana, a sve ostalo je neizvesno i ne zavisi od nas. Zato i smatram da je teško planirati, jer mnogo toga zavisi od brojnih faktora - naglašava Aleksić.

Ipak, motiv je uvek veliki:

- Svako ko je imao privilegiju da učestvuju na Olimpijskim igrama svestan je njihovog značaja. Svaki sportista je motivisan, inspirisan da pruži najviše. Ipak, dok je situacija nejasna, teško je izgurati svoje ciljeve.

Jedan od velikih problema je i to što su mnogi igrači ostali bez klubova.

- Šteta je što u Srbiji nemamo uslova da zadržimo igrače. Ali, dugo godina je tako, zbog čega ne mogu da se vrate u zemlju. Teško mi je da pričam o tome, loše je kada igrači ostanu bez kluba. A kada je ovakva kriza, svaki inostrani klub koji više nije finansijski jak, okreće se domaćim igračima. Ipak, nadam se da će pronaći nove sredine i da će sve biti u redu.

Nekadašnji vaterpolista Partizana je, posle šest godina provedenih u mađarskom Solnoku, prošlog leta prešao u Barselonetu.

- Bilo je izvanredno. Klub je organizovan na vrhunskom nivou. Imali smo odličnu sezonu, osvojili Kup Španije, bili prvi u svojoj grupi Lige šampiona, gde smo imali realne šanse da uradimo nešto više i na finalnom turniru. Imali smo odličnu hemiju i, ako ostanemo u ovom sastavu, možemo dogodine da napravimo nešto više - kaže Aleksić.

(Novosti)

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kanada i Australija odlučile su da stopiraju odlazak svojih sportista na Olimpijske igre u Tokiju i zvanično zatražile od Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK) da zbog pandemije korona virusa Igre odloži.

Italijanski infektolog Đovani Reca navodi da bi fudbal na "Čizmu" mogao da se vrati u roku od mesec dana.

Glavna preporuka Svetske zdravstvene organizacije u jeku koronavirusa jeste zabrana kontakata, a Jusein Bolt je "prvi" to primenio.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone