Bokserski šampion napušta Austriju i bori se za Srbiju: Izdali su me zbog porekla i prezimena na "ić"

gogi knezevic

Izvor: Facebook, print screen

Gogi Knežević je jedan od boksera koji je Austrijancima godinama izmamljivao osmehe sjajnim rezultatima. Preko noći je odlučio da boksuje za Srbiju.

Knežević, koji je bio prvi osvajač jedne VBC titule u istoriji austrijskog boksa, kaže za Tanjug da je razočaran ponašanjem Bokserskog saveza Austrije i da je zbog toga odlučio da od sada boksuje pod srpskom licencom.

-Već sam postigao dogovor o tome sa srpskim savezom. Ubuduće ću na moje borbe u ring ulaziti sa srpskom i austrijskom zastavom. Nosiću i dalje austrijsku zastavu uz srpsku zato što me mnogo fanova iz Austrije podržava. Austrijski fanovi su me uvek podržavali, ali ne i Bokserski savez Austrije - rekao je Knežević.

On je rekao da Bokserski savez Austrije, iako je već godinama najuspešniji bokser te zemlje, nikada nije želeo da ga podrži.

Kao primer naveo je da, nakon poraza u borbi u Hamburgu, kada je, kako tvrdi, nepravedno izgubio odlukom sudija, Bokserski savez nije želeo da stane uz njegovu žalbu.

-Ni oko revanš borbe sa Markusom Naderom, koji je dogovoren ugovorom, Savez nije mrdnuo prstom - kaže on.

Knežević ističe da ga je austrijska publika uvek prihvatala, ali ne i Savez, a smatra da je to zato što se preziva na "ić".

Tako su, tvrdi, kada je postao prvak Evrope u VBC-u, zvali novinare da kažu da se ne radi o svetskoj tituli i da ne treba da pišu o tome, iako je to prva titula koju je ikada neki bokser za Austriju osvojio.

-Do sada nikada nisam reagovao na takvo ponašanje Saveza Austrije, ali pošto sam pred kraj karijere, odlučio sam da im pokažem da vide da sa mnom ne mogu da se igraju. Takođe želim i svom srpskom narodu da pokažem da mogu da pobeđujem pod srpskom zastavom - poručuje Knežević.

Inače prvu profi-borbu 2004. godine on je imao pod srpskom licencom, a 2006. bio je i prvak Srbije.

Tek nakon toga počeo je da boksuje za Austriju, gde živi

-Ponosan sam i zahvalan Austrijancima kao narodu i publici, ali Savez me je mnogo u 15 godina bavljenjem ovim sportom bojkotovao i sputavao - kaže dalje.

Istakao je da njegov slučaj nije jedini u austrijskom sportu, i da je čest slučaj da sportisti odu u inostranstvo nakon što ih savez ne ceni i ne podržava.

-Namerno ću da se vratim u ring i vratim VBC titulu, ali ovaj put sa srpskom licencom, i pokazati austrijskom savezu da ne mogu da me polome - poručuje Knežević.

Knežević je bivši svetski prvak PBU, GBU, i interkontinentalni svetski prvak VBF, kao i evropski prvak VBC.

Inače, Knežević, iako je počeo da trenira boks sa šest godina, najpre se bavio košarkom, te je i bio u mladoj reprezentaciji Austrije, a imao je i potpisan profesionalni ugovor sa košarkškom ekipom.

Izvor: Blic

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Inženjeri instituta "Mihajlo Pupin" koji su radili na razvoju respiratora kažu da su uređaji vrlo kvalitetni i da mogu da pariraju vodećim svetskim kompanijama koje se bave proizvodnjom medicinske opreme

U Srbiji se za korona virus čulo mnogo pre nego što je izbila zaraza u Vuhanu, o čemu svedoči isečak iz lokalnog lista.

У Аустрији је регистрован нови скок броја инфицираних корона вирусом за 200, тако да су укупно заражене 1.843 особе

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone