Glas Javnosti

Životinjama u zoološkom vrtu neobično bez posetilaca

Slovenija
Autor: Glas Javnosti

Čuvari u ljubljanskom zoološkom vrtu, koji je zatvoren zbog korona virusa, tvrde na osnovu svakodnevnih opservacija da životinjama nedostaju redovni posetioci jer ispoljavaju veliku znatiželju svaki put kada se neko pojavi u njihovoj blizini, izveštava agencija STA.

Nekoliko dana nakon što je svet obišla vest da se tigar iz zoološkog vrta u Bronksu razboleo od kovida-19, iz Ljubljane je stigla vest da su svi u ljubljanskom zoo parku dobro, i ljudi, i životinje.

Čuvari se poigravaju sa svojim štićenicima, prikrivaju hranu ili se sami kriju u velikim kartonskim kutijama i tako podstiču životinje da budu aktivne i fizički, i mentalno.

- Najveći deo vremena životinje provode brinući se o svojim mladuncima i uživaju u toplijem prolećnom vremenu i suncu - kaže direktorka zoološkog vrta Barbara Mihelič.

Zbog vanrednih mera ljubljanski zoološki vrt će imati finansijskih poteškoća s obzirom da ga u periodu mart-jun poseti približno 100 hiljada ljudi, pa se očekuje da ove godine bude na gubitku od oko 650 hiljada evra zbog vanrednih okolnosti izazvanih epidemijom korona virusa.

Izvor: Blic

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR