Glas Javnosti

У Словенији проглашено стање епидемије коронавируса

Slovenija
Autor: Glas Javnosti / RTS

У Словенији је од данас на снази стање епидемије коронавируса, јавља дописник РТС-а. У последња 24 сата број заражених је дуплиран и тренутно је 96 особа оболело од коронавируса. Словенија у потпуности затворила границу са Италијом.

Од понедељка, наредних 14 дана, у Словенији неће радити школе ни вртићи, док су факултети раније престали са предавањима и држе наставу онлајн.

Повећао се број заражених, у последња 24 сата је дуплиран и тренутно је 96 особа заражено. Тестирано је близу 3.000 људи.

Проглашење епидемије значајно ће утицати на живот Словенаца. Препоручује се ограничавање кретања тј. људи који немају потребе да буду напољу не би требало да буду, а ограничено је и организовање скупова на десет људи максимално. Потребно је да простори имају довољно места да највише десет људи буде на раздаљини од 1,5 метар.

Фудбалска лига је раније отказана, данас је отказан и светски куп у ски-скоковима на Планици, али и концерти и други скупови, свадбе.

Словенија је у потпуности затворила границу са Италијом за путнички и теретни саобраћај.

Наредба предвиђа да се у циљу спречавања ширења болести теретни саобраћај из Италије не врши, осим превоза поштанских пошиљки, лекова, заштитне опреме и санитетског материјала и хуманитарне помоћи.

Ова уредба се не односи на држављане Словеније, лица са сталним или привременим пребивалиштем у Словенији и теретна возила чије је крајње одредиште Словенија.

Теретним возилима која се налазе на територији Словеније у тренутку ступања на снагу ове наредбе дозвољено је да напусте територију те државе у најкраћем могућем року.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR