Glas Javnosti

ВЕЛИКИ ФАЛСИФИКАТ: Македонска опозициона партија ВМРО ДПМНЕ прогласила резултат референдума о Договору са Грчком "политички мртвим"

Makedonija
Autor: Глас јавности / Бета / од 04.10.2018.

Македонија: ВМРО ДПМНЕ прогласила референдум великим фалсификатом – траже оставке Заева и министара полиције и рада и да се пре избора формира влада по „Пржинском моделу“ с мандатом од 100 дана.

Потпредседник ВМРО ДПМНЕ Александар Николоски обавестио је да Извршни комитет странке тражи формирање парламентарне анкетне комисије која ће прегледати неправилности на референдуму и разрешење државног тужиоца јер "жмири пред очигледним криминалом и нерегуларностима" у том процесу.

 

Нови државни тужилац који ће се, како је истакао потпредседник ВМРО ДПМНЕ, позабавити свим рефередумском нерегуларностима, треба да буде изабран на предлог опозиције.

Поводом најаве премијера Македоније Зорана Заева да ће бити расписани ванредни парламентарни избори ако са ВМРО ДПМНЕ ускоро не буде постигнут договор о усвајању амандмана предвиђених Договором са Грчком, Николоски је рекао да његова странка тражи да се пре избора формира влада по "Пржинском моделу" са мандатом од 100 дана.

"То значи оставку премијера Заева и министара унутрашњих послова и за рад и постављење на та два места министара из ВМРО ДПМНЕ. Само то је предуслов за колико-толико фер изборе", рекао је он, обавештавајући новинаре касно увече у среду о закључцима са седнице ИО ВМРО ДПМНЕ.

На питање да ли руководство странке контролише посланике у парламенту, Николоски је рекао да је посланичка група јединствена.

Владајућој коалицији у парламенту Македоније за постизање двотрећинске већине за усвајање уставних амандмана предвиђених Договором са Грчком потребни су и гласови опозиционе ВМРО ДПМНЕ.

Глас јавности / Бета / од 04.10.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR