Glas Javnosti

Stigli rezultati testa Zorana Zaeva

Makedonija
Autor: Glas Javnosti

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče izjavio je danas da je test lidera SDSM Zorana Zaeva na koronavirus negativan.

Na onlajn konferenciji za novinare Filipče je rekao da je Zaevu "propisana dopunska samoizolacija u trajanju od jedne sedmice od današnjeg dana, imajući u vidu ukupni period inkubacije od dve nedelje od kontakta sa obolelim (2. april)".

Bivši premijer Severne Makedonije Zoran Zaev i lider najveće makedonske opozicione partije VMRO DPMNE Hritijan Mickoski od jutros su u obaveznoj kućnoj izolaciji, jer su krajem prošle sedmice imali intervju sa novinarom kojem je juče potvđen kovid-19.

"Svi koji su dosad imali kontakt sa Zaevom i Mickoskim nisu ni u kakvom riziku, jer su rezultati testova ta dva partijska lidera negativni, ne treba da se testiraju, niti da se samoizoluju", rekao je Filipče.

Rezultat Mickoskog, koji je napravljen kasno sinoć, takođe je negativan i on će, kako je rekao Filipče, biti u "obaveznoj kućnoj izolaciji od 14 dana od poslednjeg kontakta sa obolelim (3. april)".

Predsednici dve najveće makedonske partije su prošle sedmice imali intervjue na Televiziji Kanal 5 - Zaev u četvrtak 2. aprila, a Mickoski u petak 3. aprila.

Te intervjue je vodio glavni i odgovorni urednik TV Kanal 5 Goce Mihajloski koji je juče hospitalizovan u skopskoj bolnici "8. septembar".

Izvor: B92

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR