Glas Javnosti

Северна Македонија: На граници са Грчком није повећан број миграната

Makedonija
Autor: rtv.rs/foto:Pixabay

СКОПЉЕ - Македонске власти уверавају да није повећан број миграната на јужној граници, између Грчке и Северне Македоније, и апелују да се не шире лажне вести о мигрантској кризи, преноси МИА.
Шеф државе Северне Македоније и врховни командант Оружаних снага Стево Пендаровски током јучерашње посете припадника војске у Ђевђелији, који су ангажовани на обезбеђивању граничне линије ка Грчкој, изјавио је да до сада није повећан број миграната на грчко-македонској граници, те да су бројке миграната уобичајене за ово доба године.
Државни органи Северне Македоније на дневном нивоу прате шта се дешава на јужној граници, након покушаја више од 24.000 миграната из Турске да пређу на грчку територију током викенда и протеклих неколико дана.

"Ми смо део ширег низа земаља које морају да буду спремне, макар и као транзитне земље. Искуство из 2015. и 2016. године је огромно и вредно, тако да не очекујем да ћемо бити изненађени, чак и када би дошло да већег таласа избеглица у наредном периоду", нагласио је Пендаровски.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR