Glas Javnosti

UBIO DECU DA BI BILA S NJIM KAD UMRE?! Progovorio otac koji je ubio troje dece u Hrvatskoj

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Haralda Kopic (56), monstruma koji je u noći petka na subotu ubio svoje troje dece, policija je večeras uhapsila.

On je danas iz KBC-a Sestre milosrdnice prebačen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče. Ubica je u KBC-u Sestre milosrdnice sve vreme bio pod nadzorom policije, a pod policijskom pratnjom bio je i danas poslepodne, kad je prebačen u Psihijatrijsku bolnicu Vrapče.

U psihijatrijskoj bolnici smatrali su da nema potrebe za daljom hospitalizacijom, pa su ga vrlo brzo otpustili iz bolnice, posle čega je priveden u policiju na ispitivanje.

Kako portal Index piše, Austrijanac je danas u bolnici progovorio o svojim motivima za monstruozni zločin. Pre toga, lekari nisu uspeli da razgovaraju sa njim.

Harald je u bolnici rekao da mu je teško i da mu je žao što je još živ.

Rekao je da je već duže bez posla, dodavši da se javljao prijateljima i pokušao da nađe posao, ali bez uspeha. Rekao je i da mu je istekao zakup za stan koji je iznajmio i da više nije imao kuda da ode. Upravo to je naveo kao motiv za nezapamćeni zločin.

Naime, otac ubijene dece je u bolnici rekao da je zbog toga odlučio da oduzme sebi život, a pre toga i svojoj deci kako “ne bi bio sam, već kako bi i ona bila uz njega kada umre“.

Istražitelji su, podsetimo, prvo verovali da je Harald decu ugušio, ali su postajali sve skloniji verziji prema kojoj je on prvo mališane omamio tabletama, a potom ih ugušio. Austrijanac je upravo tu drugu verziju događaja ispričao i u bolnici.

Obdukcija ubijene dece je gotova, ali se rade dodatni toksikološki pregledi kako bi se utvrdilo kako su ubijena, trovanjem tabletama ili gušenjem.

Preti samoubistvom

Trostruki ubica u bolnici je rekao i da bi, kad bi imao mogućnost i način, ponovo pokušao samoubistvo.

Sebe je opisao kao osećajnu, ali i grubu osobu. Rekao je da se u poslednja tri meseca osećao tužno, potišteno i napušteno, a poslednjih dana očajno, dodajući da više nije video nikakvog izlaza iz situacije.

Radnici Hitne pomoći su u stanu, u noći ubistava, pronašli čak pet kutija različitih tableta.

Harald je bolnici rekao da je popio više od 100 tableta

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR