Glas Javnosti

Tuđmanova ćerka podržala Plenkovića: Mnogo je učinio, on sledi put mog oca Franje

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Nevenka Tuđman, ćerka prvog hrvatskog predsednika i osnivača HDZ-a dr. Franje Tuđmana, koja se retko pojavljuje u javnosti, došla je u Split uoči parlamentarnih izbora da pruži podršku premijeru Andreju Plenkoviću.

Isto je učinila u martu  kada je prisustvovala njegovom predizbornom skupu, u dvorani Pučkog otvorenog učilišta u Velikoj Gorici, gde su Plenković i njegov tim 'Odvažno za Hrvatsku' članovima i članicama HDZ-a predstavljali svoj program.

I ovaj je put, na splitske Prokurative, stigla u društvu Ivice Pirića, nekadašnjeg profesionalnog  fudbalera I već niz godina preduzetnika i predsednika Ukrajinske ekonomske komore u državama  s ovih prostora i počasnog konzula Republike Ukrajine u Hrvatskoj.

- Andrej Plenković ima moju apsolutnu podršku i zato sam tu. HDZ se s Plenkovićem pokazao na delu. Povećali su plate, povećali penzije, u koroni su spašavali radna mesta i ono što je meni jako važno - vratili su nam Dan državnosti 30. maja. Meni je to strašno bitno, a važno je i svim drugim ljudima s kojima kontaktiram. Kad je SDP došao na vlast promenio je taj praznik samo zato da se ništa ne bi slavilo. A Zoran Milanović kaže da smo mi promenili praznik. Oni su ga promenili, ne mi - rekla je Nevenka Tuđman za Slobodnu Dalmaciju.

Istakla je kako je put Andreja Plenkovića u HDZ-u put njenog oca Franje Tuđmana. Zatoa izjavama bivšeg HDZ-ovca Miroslava Škore o identifikovanju njegovog  Domovinskog pokreta s HDZ-om iz 90-ih ne vidi mesta.

- Ako je Škoro bio HDZ-ovac onda se trebao boriti unutar HDZ-a, imao je unutarstranačke izbore. Mogao je tu ući, ako se već smatrao HDZ-ovcem. Zašto tu nije tražio svoje mesto? Pa viio kako će proći... Ali osnovati drugu stranku... Moja stranka je oduvijek bio HDZ i uvijek će to biti. Znamo već kako su prošle sve ove male stranke koje su pokušale nešto napraviti. Pretpostavljam da će i Miroslav Škoro nešto imati, ali kako će to dalje završiti uistinu ne znam. Nisam sigurna da će to biti nešto dugoročno... To je samo moje mišljenje, ja nisam političar. Promatram sve to srcem i više su u pitanju emocije - rekla je Nevenka Tuđman priznajući kako nije upoznata s programom Škorina Domovinskog pokreta.

(Izvor: tportal)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR