Glas Javnosti

ОСИЈЕК: Мамиња ће ускоро гонити и ИНТЕРПОЛ! Челник Динама на међународној потерници

Hrvatska
Autor: Глас јавности / Б92.нет / од 12.06.2018.

Осјечки суд издао је налог за расписивање домаће и међународне потернице за Здравком Мамићем, једним од челних љјуди фудбалског клуба Динамо.

Како наводи хрватски РТЛ, издат је и посебан налог за ЕУ.

Мамић је прошле седмице осуђен на шест и по година затвора за извлачење новца из тог фудбалског клуба. Али пресуду није саслушао у судници у Осијеку, јер је дан раније отишао у Међугорје у БиХ.

Мамић је осуђен због штете нанете Динаму у износу од 15,5 милиона евра и за утају пореза од 1,2 милиона. Он се терети да је то учинио трансфером хрватских репрезентативаца Луке Модрића и Дејана Ловрена.

Уз Мамића су за крађу из Динама осуђени његов брат Зоран, директор Хрватског фудбалског савеза и бивши директор Динама Дамир Врбановић и порезник Милан Пернар.

Здравко Мамић је осуђен укупно на шест и по година затвора, Зоран Мамић на четири године и 11 месеци, Милан Пернар на четири године и два месеца, а Дамир Врбановић на три године. Поред тога, одузета им је и стечена материјална корист.

Суд је пресудио и да Мамић мора да врати око седам милиона евра, а новац са рачуна ће му се скинути када пресуда постане правоснажна.

Мамић међутим не намерава да се врати у Хрватску, јер има и држављанство БиХ, а та земља је саопштила да нема основа да изручи свог држављанина.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR