Glas Javnosti

Hrvatska ukida neke mere već od ponoći

Hrvatska
Autor: Glas Javnosti

Šef Nacionalnog štaba civilne zaštite i ministar unutrašnjih poslova Hrvatske Davor Božinović najavio je popuštanje nekih mera uvedenih zbog pandemije korona virusa, a među prvima ukidanja e-propusnica unutar županija.

“Vlada će zauzeti određene stavove koje onda mora proći i s epidemiološke strane. Osnovne stvari se neće promeniti kad govorimo o fizičkoj distanci između ljudi i o ličnoj higijeni dok god se ne nađe medicinsko rešenje”, rekao je Božinović.

Rekao je da će Štab dati generalna uputstva da se sve županije izjasne poštujući uputstva svojih epidemiologa, što znači da bi ukidanje e-propusnica unutar županija važilo za sve županije.

“Ta mera bi stupila na snagu večeras u ponoć, a što se tiče realizacije, može potrajati dan-dva”, rekao je Božinović i dodao da bi više-manje svi mogli ići prema popuštanju, osim nekih žarišta.

Na pitanje o otvaranju frizerskih salona i nekih drugih delatnosti rekao je da su nulti zakon za sve delatnosti epidemiološki zakoni.

“Nije to komplikovano – fizička distanca, lična higijena. Teško je obezbediti fizičku distancu u nekim aktivnostima, uključujući frizerske salone. S druge strane, jasno mi je da je potreba za frizerima”, rekao je Božinović.

Izvor: Nova

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR