Glas Javnosti

Hrvatska broji više izlečenih nego novozaraženih

Hrvatska
Autor: Glas Javnosti

U Hrvatskoj je u poslednja 24 časa novoobolelih od koronavirusa 37, oporavljenih 57 i umrlih troje, objavio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

Sada je u Hrvatskoj ukupno 1.741 potvrđeni slučaj zaraze, oporavile su se 473 osobe, a umrlih je 34. Na respiratoru se nalazi 31 pacijent.

Direktorka zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević rekla je na konferenciji za novinare da su sva tri pacijenta koja su umrla u poslednja 24 časa imala više pridruženih bolesti.

Ona je precizirala da je u KBC Split umrla 98-godišnjakinja, u Zagrebu 73-godišnjak i u Dubrovniku 74-godišnji štićenik doma za starije.

Od juče je testirano 897 osoba, a ukupno od početka epidemije njih 19.256, dok je u samoizolaciji 15.059 osoba.

Na pitanje o eventualnim sankcijama za sveštenike SPC u Daruvaru i Pakracu zbog liturgija kojima su prisustvovali i vernici, uprkos zabrani okupljanja, ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović rekao je da će nadležni "izvršiti uvid šta se stvarno dogodilo".

Upitan o produžavanju mera u suzbijanju epidemije, pa i mogućnosti da one budu ublažene, Božinović je ocenio da još nije vreme za popuštanje.

"Kao što smo više puta kazali, nama treba jedno vreme, struka obično insistira pet do sedam dana da imamo smanjenje broja obolelih, da bismo mogli promišljati o popuštanju", dodao je Božinović.

On je, međutim, istakao da se situacija analizira na dnevnoj bazi i da se razmišlja i o ekonomskim implikacijama i svemu što čini život van borbe s korona virusom. Božinović je naglasio da treba sačuvati pozitivnu epidemiološku situaciju.

Izvor: B92

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR