Glas Javnosti

HIT: DOBIO JEDINICU IZ FIZIČKOG NA ONLAJN NASTAVI

Hrvatska
Autor: Glas javnosti

Jedan srednjoškolac u Hrvatskoj dobio je jedinicu tokom onlajn nastave, i to iz fizičke kulture.

Kako piše „Jutarnji list“, pozivajući se na izvore bliske učeniku, profesor je postavio aplikaciju preko koje je učenik trebalo da pošalje dokaz da je uradio neke vežbe, odnosno da je izmerio puls, prenosi Tanjug.

Kako to nije učinio do predviđenog roka, profesor mu je dao jedinicu u formi beleške koja je ušla u e-dnevnik, rekli su izvori lista.

„Jutarnji list“ ukazuje da su prvih desetak dana od početka onlajn nastave na daljinu, koja je organizovana zbog epidemija virusa korona, obeležili hakerski napadi, rušenje sistema, zemljotres u Zagrebu, izostanak ocena i testiranja, neujednačeno opterećenje učenika, kao i niz pitanja na koje učitelji, učenici i roditelji još nemaju odgovor.

Hrvatska ministarka obrazovanja Blaženka Divjak rekla je da oko 450.000 učenika i nastavnika u osnovnim i srednjim školama, kao i oko 70.000 u visokom školstvu, prati nastavu putem servisa CARNet-a i SRCE-a.

Nastava se za najmlađi uzrast, ali i srednjoškolce, organizuje i putem televizijskog programa, Jutjuba, komunicira se preko grupa na Vajberu, Vacapu, kao i putem mejla...

 

Izvor: Sputnjik

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR