Glas Javnosti

ZAPLENJEN ARSENAL U kući krio puškomitraljez, pištolje, mine, eksploziva... (FOTO)

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Radosav Jelenić je uhapšen jer je u kući držao arsenal oružja, a tereti se i za napad na službeno lice.

Jelenić (46) uhapšen je nakon što su podgorički policajci sa pripadnicima Grupe za protivdiverzionu zaštitu tima, a po naredbi Osnovnog suda u Podgorici, u pretresu njegove kuće i pomoćnih objekata u Rogamima i na Radovču, pronašli veću količinu oružja.

Uhapšenom, kojem je tužilac odredio zadržavanje do 72 sata, na teret se stavlja krivično delo - nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kao i krivično delo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

 

U pretresu su učestvovali i službenici Direktorata za vanredne situacije.

- Pronađen je puškomitraljez M-84 7.9 mm, automatska puška M-70 7.62 mm sa osam okvira, automat sa tri okvira, puška "Mauzer" kalibra 8 mm, puška "Zastava Arms" M-70 kalibra 30 – 06 sa optikom, lovački karabin M-98 kalibra 8x57, pištolj "Pietro Bereta", obrušenog fabričkog broja, kalibra 9 mm, pištolj "Broving" 9 mm, "Luger" optika... - pišu "Vijesti". 

Osim toga pronađeno je i 14 metara sporogorećeg štapina, 190 komada detonatorskih kapisli, cev od pištolja izbrušenog fabričkog broja, cev od puške izbrušenog fabričkog broja, startni pištolj, suzavac i ručni sprej sa nadražujućim dejstvom.

NE PROPUSTITE

 Tu je bila i električna palica, zaštitna gas maska, protivtenkovska mina, minobacačka granata, 112 štapina dinamita, 40 komada privrednog eksploziva, 16 ručnih bombi.

Policija je saopštila d aje pronašla ukupno 3.338 komada municije različite vrste i kalibra, kao i rezervni delovi od puške.

(Glas javnosti) 

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR