Glas Javnosti
posta

Sveštenici SPC u Podgorici i Danilovgradu pušteni iz pritvora!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Sveštenici Mirčeta Šljivančanin i Željko Čalić pušteni su na slobodu u ponedeljak posle 22 sata! Pre toga je obojici određeno zadžavanje od 72 sata.

Šljivanačaninu je u ponedeljak popodne nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici određeno zadržavanje od 72 sata, zbog sumnje da je izvršio krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.

Otac Mirčeta Šljivančanin uhapšen je u nedelju veče posle večičanstvene litije u Podgorici, posle neuspešnog pokušaja policije da ga uhapsi u podgoričkom hramu, što su sprečili vernici. Posle toga, otac Mirčeta je sa advokatom pošao u zgradu policije, gde je nakon davanja izjave uhapšen.

Paroh danilovgradski Željko Ćalić pušten je oko 23 sata iz pritvora u Odeljenju bezbednosti u Daniovgradu, gde se nalazio posle određivanja tužilačkog zadržavanja od 72 sata zbog navodnog kršenja mera Nacionalnog koordinacionog tela za zarazne bolesti, odnosno sumnje  da je izvršio krivično delo nepostupanja po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti.
 
On je uhapšen u nedelju veče posle litije u Danilovgradu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR