Glas Javnosti

Српска црква у ЦГ уступа зграде за карантине

Crna Gora
Autor: Вијести

Црква стоји на располагању држави са свим својим капацитетима, спремна је да уступи своје зграде и установе, ако је потребно правити стационаре, поручио је ректор Цетињске богословије Гојко Перовић.

"Има доста младих који се јављају како да помогну, наше народне кухиње раде. Спремни смо да ставимо на располагање своје зграде и установе, ако је потребно правити неке стационаре. Не дамо животе својих ближњих, сви ми верници имамо старије људе у породицама. Понављам позив верницима да се држе свих упустава надлежних - рекао је Перовић.

.Он је поручио свима који се у овој ситуацији осећају беспомоћно, несигурно да се обрате првом свештенку Митрополије црногоско-приморске (МЦП) од кога могу добити савет, молитву и конкретну помоћ.
"Настављамо да се молимо јер не можемо заборавити на душу у оваквим ситуацијама. Не треба паничити, паника је велики непријатељ, већ слушати савете које саопштава Институт за јавно здравље", казао је Перовић.

Додао је да црква са Владом не може да се договори око Закона о слободи вероисповисти, али "кад дође стани-пани одлично се разумијемо".

На питање како се организују богосложења у новонасталој ситуацији, Перовић је одговорио да не позивају људе да долазе ни да не долазе у цркву, али су направили динамику у потпуности са здравственим прописима.

Перовић је казао да су разговори експертских тимова Владе и Митрополије били продуктивни и "жали Боже што нијесу вођени раније, не бисмо имали ову тензију".

"За пет минута правницима је било јасно о чему се ради и како би се могло нешто формулисати да уз Закон не стоје придеви антиуставни и дискриминаторски", казао је Перовић.

На питање хоће ли литије бити настављене, он је одговорио да се треба стрпити месец, два, што се тиче превеликих јавних окупљања.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR