Glas Javnosti

Srbija konfiskovala respirstore Crnoj Gori

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Od pet respiratora koje je Fond za zdravstveno osiguranje Crne Gore naručio od predstavnika švedskog proizvođača, tri su juče zadržana na granici sa Srbijom, a potom i konfiskovani, pišu podgoričke Vijesti.

To je Vijestima sinoć potvrdio direktor Fonda Sead Čirgić. On je odgovorio da nije riječ o donaciji, već je ta ustanova potpisala ugovor sa dobavljačem, kompanijom Farmont, i isporučena su dva aparata.

Vijesti pišu da su prema informacijama dobijenim od dobavljača tri preostala respiratora zaplenjena.

- Što se tiče tri respiratora, ne možemo računati na njih, jer ih je konfiskovala Republika Srbija. Aparati su naručeni od predstavnika švedskog proizvođača respiratora, koji ima sedište u Srbiji. Ali s obzirom na to da je za tu vrstu opreme uvedena zabrana, isporuka nije moguća - rekao je Čirgić Vijestima.

Predsednici parlamenata zemalja zapadnog Balkana pisali su juče Evropskoj komisiji i Evropskom parlamentu povodom odluke da se ne izvozi medicinska oprema van EU, tražeći da se na države u tom regionu ne odnosi ta vrsta restrikcije.

Iz Ambasade Srbije u Podgorici, kao i Ambasade Crne Gore u Beogradu, pišu Vijesti, nisu odgovorili na pitanja u vezi sa konfiskacijom tri aparata.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR