Glas Javnosti

SPECIJALNO TUŽILAŠTVO SRBIJE ISTRAŽUJE AFERU: Milionski dug Montenegro erlajnsa i veze Milovog brata i Duškovog sina!

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Specijalno tužilaštvo Srbije proverava milionski dug kompanije Montenegro erlajns, koji imaju prema preduzeću Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA, potvrđeno je u tužilaštvu.

Kao glavni akteri te afere označeni su Laza Maksimović, zamenik direktora SMATSA, inače brat od ujaka Mila Đukanovića, predsednika Crne Gore i Predrag Marković, zaposlen u SMATSA, inače sin Duška Markovića, premijera Crne Gore.

Takođe je potvrđeno da istražitelji već češljaju dokumentaciju kako bi se utvrdila odgovornost pomenutih lica u ovoj aferi.

Kako se navodi, Srbija će tražiti da se u najhitnijem roku isplati dug, što bi Montenegro erlajns, koji je u teškoj finansijskoj situaciji, dovelo u još teži položaj i pitanje njegovog opstanka.

Naime, Montenegro erlajns je samo za period od 2008. do 2012. godine ostao dužan preduzeću Kontrola letenja Srbije i Crne Gore SMATSA iz Beograda (u kojem Srbija ima 92% vlasništva, a Crna Gora 8%) oko 5 miliona evra osnovnog duga, bez pripadajućih zakonskih zateznih kamata, koje iznose po slobodnoj proceni još oko 2,5 milona evra.

Navedeni dug i dalje nije izmiren u celosti, već samo u manjem delu, iako je to moralo biti po pravnosnažnoj i izvršnoj presudi Privrednog suda u Podgorici iz 2017. godine.

Pored postojanja navedenog duga, Montenegro erlajns je za svega 5 meseci tokom 2019. godine napravio još 500 hiljada evra dugovanja ka SMATSA.

Kako je Glas javnosti već pisao kao posebno zanimljiva je činjenica je da je Marković u SMATSA došao sa mesta komercijalnog direktora Montenegro erlajnsa i to u momentu kada je sud u Podgorici presudio da Montenegro erlajns mora da plati SMATSA 5 miliona evra sa pripadajućim kamatama.

A zaključak se sam nameće, da je kako se sumnja, Marković, direktno poslat kako bi izvršio opstrukciju pomenute naplate.

(Izvor: Borba.me)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR