Glas Javnosti

ŠOKANTNO: Milo ozbiljno bolestan od korone, Marković pokušava da iskoristi situaciju!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

U medijima je kao bomba odjeknula vest da je dugogodišnji crnogorski diktator Milo Đukanović oboleo od koronavirusa, kao i da je njegova klinička slika veoma ozbiljna.

Od izvora bliskih crnogorskim vlastima, koji su s obzirom na osetljivost čitave situacije insistirali na anonimnosti, saznali smo da je prisustvo koronavirusa utvrđeno i kod jednog od Đukanovićevih najbližih i najodanijih saradnika, ministra odbrane Predraga Boškovića, kao i kod Boškovićeve supruge, zbog čega se crnogorski režim nalazi u stanju potpune pometnje i haosa.

Pošto je situacija očigledno kritična, Đukanovićevi emisari su se u potrazi za lekovima koji bi mogli da pomognu u njegovom lečenju rastrčali po zemljama okruženja, ali i po članicama NATO. Ironično ili ne, tek na ovom mestu bi se trebalo podsetiti da je Đukanović nedavno odbio pomoć u vidu pet respiratora koju je Crnoj Gori ponudio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, te da je, opredeljujući se da ostane u senci, pojedine svoje satrape instruisao da po ovom pitanju medijima daju više nego bljutave izjave, čija je suština u tome da Crnoj Gori u ovako teškim vremenima nije potrebna pomoć bratske Srbije.

Inače, od istih izvora saznajemo da trenutnu haotičnu situaciju u redovima crnogorskog režima pokušava da iskoristi premijer Duško Marković, koji je donedavno bio u apsolutnoj senci, a po svemu sudeći i određenoj nemilosti Đukanovića. Zbog toga u narednim danima ostaje da se vidi da li će se Đukanovićevo zdravstveno stanje popraviti, kao i da li će, ukoliko do toga ne dođe, Marković iskoristiti postojeću situaciju za svojevrsni “tihi prevrat”.

Bilo kako bilo, izvesno je samo da Crnu Goru, a posebno najviše ešalone tamošnjih vlasti, očekuje veoma turbulentan period.

Izvor: Nacionalist

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR