Glas Javnosti

Црна Гора затворила границе за странце

Crna Gora
Autor: novosti.rs

Јуче је на седници Националног координационог тела одлучено да су у Црној Гори затворене границе за странце осим за оне који раде у Црној Гори
У циљу заштите од вируса корона Црна Гора је увела нове привремене мере, које, између осталог, подразумевају затварање граница за странце и обавезну самоизолацију за путнике из иностранства.
Јуче је на седници Националног координационог тела одлучено да су у Црној Гори затворене границе за странце осим за оне који раде у Црној Гори, обавезна је самоизолација, затварају се локали, кафићи, играонице, теретане и тржни центри.

"Прогнозе из региона су забрињавајуће, расте број обољелих и губитак живота. У Црној Гори чинимо све да одложимо појаву вируса корона. А кад га региструјемо да спречимо његово неконтролисано ширење, и обезбедимо најбоље могуће медицинско збрињавање", изјавио је после седнице потпредсједник Владе и министар пољопривреде и руралног развоја Милутин Симовић.

Он је најавио да ће се затворити сви гранични прелазе за све странце.

Промет робе остаје несметан уз посебне мере здравстено-санитарног наџора, нагласио је Симовић и напоменуо да Црна Гора не затвара границе за црногорске грађане.

Нове мере које су уведене подразумевају и обавезну самозилацију од 14 данас за све црногроске држављане који у земљу долазе из иностранства.

Мере се односе и на затварање дискотека и ноћних клубова, затварање угоститељских објеката, осим оних за доставу хране, затварање тржних и фитнес ценатара, казина, кладионица и коцкарница.

Нове привремене мере заштите од КОВИД-19 подразумевају и ограничење броја купаца на 50 у објектима и на 100 на пијацама и тржницама.

Према последњим подацима црногорског Института за јавно здравље, у тој земљи и даље нема регистрованих случајева корона вируса.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR