Glas Javnosti

Plaže prazne: Umesto gostiju u Crnu Goru stižu otkazi rezervacija

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Crnogorski turizam je na velikom iskušenju, jer nema nagoveštaja da će u nastavku leta biti više gostiju. I ranije ugovoreni aranžmani se najčešće otkazuju. Turistički poslenici su pesimistični

Iako smo kalendarski na pragu leta, letnje sezone na Barskoj rivijeri nema ni na pomolu.

 
Zbog pandemije predsezone ove godine nije ni bilo, a sudeći po otkazivanju rezervacija, ni druga polovina juna, kao i juli neće biti mnogo bolji.

Ako se napravi presek posećenosti plaža na Crnogorskom primorju za 9. jun- u jednoj reči – prazne, iako je sunčan i lep dan.

Zakupac plaže u Čanju Milan Babović kaže da je ovo nezapamćena slika pored mora u ovom turističkom mestu.

- Turista nema. Nema nigde nikoga. Plaže su u pripremi. Plažni barovi nisu otvoreni, a ni ugovori sa Morskim dobrom nisu obnovljeni, niti potpisani - kaže Babović.On se nada da bi prveturiste mogli imati u prvoj dekadi jula.

- Granica sa Srbijom još nije otvorena što mi u Crnoj Gori i te kako osećamo. Otkazali su dolaske i Poljaci, Slovaci, Česi - navodi Babović dodajući da je njegova porodica godinama imala ugovore sa sindikatima Kolubare i MUP a Srbije, međutim , zbog aktuelne situacije, ti ljudi ove godine ne dolaze u Čanj već letuju u Grčkoj.

Ništa bolja situacija nije ni na drugom delu Barske rivijere prema Ulcinju. Na Velikom Pijesku plaže su takođe, prazne.

- Nema nigde nikoga. Jednostavno nema ljudi. Ni ugostiteljski objekti se ne otvaraju. Nema rezervacija. Prvu rezervaciju imamo za 8. avgust - kaže vlasnik „Deusa“ Dino Radović, dodajući da zabrinjava i ne baš popularan rejting Crne Gore na zapadnom tržištu.

Mala plaža u Ulcinju u ovo doba prethodnih godina vrvila je od kupača. Međutim, ovih dana plaža je sablasno prazna.

Neznatan broj turista, uglavnom iz Nemačke, odmara se na Velikoj plaži u Ulcinju i na Utjehi.

Što se tiče hercegnovske rivijere, plaže su uglavnom spremne za goste, ali još prazne. Istini za volju, ni vreme ne ide na ruku kupačima. Ovih dana je bilo kiiše, danasje temperatura mora samo 20 stepeni. U Herceg Novom je zvanično registrovano oko 700 gostiju. U Institutu Igalo boravi njih 500, uglavnom korisnika fonda zdravstva Crne Gore i penzionera.

izvor: novosti.rs

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR