Glas Javnosti

ПАРАЛЕЛНИ СВЕТ МИЛОВОГ РЕЖИМА: ОСУЂУЈУ, ЗА БОГА И КОРОНУ НЕ ЗНАЈУ!

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević saopšio je da mu je danas Viši sud u Podgorici,u momentu širenja virusa korone i uslovimaneformalnog vanrednog stanja, potvrdio presudu Osnovnog suda na četirimeseca kućnog pritvora!

Knežević je osuđen zbog incidenta koji se dogodio ufebruaru 2017.godine kada su verbalno napali i fizički nasrtali naposlanike Demokratske partije socijalista u holu Skupštine Crne Gore. 

-Nalazimo se u jednom paralelnom univerzumu u kojem crnogorsko pravosuđepotpuno legitimno funkcioniše, u obračunu sa političkim protivnicima. Tako sam ja danas dobio presudu od strane Osnovnog suda, potvrđenu u Višem sudu, potvrđenom od sudije Miljane Pavićević, kao predsednika Veća i sudije RadomiraIvanovića, i sudije Branke Bošković, koja je izuzela mišljenje, a odnosi se na potvrdu presude poslanicima Demokratskog fronta, za verbalni incident koji se desio u februaru mesecu 2017. godine kojom je u potpunosti potvrđenapresuda, sada već, predsednice Osnovnog suda, inače vrlo bliske prijateljiceVesne Medenice, sudije Željke Jovović, koja je presuđujići poslanikeDemokratskog fronta, u stvari, avanzovala i napredovala u karijeri . rekao je Knežević u obraćanju.


- Možda je i prirodno da jedna Srpkinja iz Foče sa prezimenom Čančar, dokaže se u novom, dukljanskom, privatnom provozorijumu u obračunu sa najjačim opozicionim savezom. Ova presudaje poslata dan nakon što su lideri Demokratskog fronta, konkrento, ja, dostavili, pročitali, krunski dokaz, koji je stigao iz Višeg javnog tužilaštva, u Specijalno državno tužilaštvo, a koje je Milivoje Katnić skrivao duže od dva meseca i dokaze koji u potpunosti ruši presudu za državni udar.Za kaznu sam odmah, ekspresno presuđen na četiri meseca kućnog pritvora, sa mogućnošću izlaska ukupno šest sati u ta četiri meseca. Akobismo želelida ironišemo i stvaramo jednu lagodnu ciničnu atmosferu,ispada da je ova presuda pala u pravi trenutak, jer se bukvalno i čitava Crna Gora, nalazi u svojevrsnom karantinu, jedino što Vlada ne želi da uvede vanredno stanje, a svakodnevno nam prete, kako će to uraditi ukoliko se ne budemo pridržavali neustavnih uredbi koje su donesene u prethodnih sedam dana - kazao je Knežević.
On je ocenio da je poražavajuće to što je premijer Duško Marković zajedno sa svojim ministrima, sa Milom Đukanovćem, kao predsednikom države, u svojim obraćanjima pozivao na nacilnalno jedinstvo, na pokrivanje i anuliranje svih političkih razlika koje su više nego evidente, da bi sa druge strane suistovremeno iskoristili „privatizovano, korumpirano i kriminalno crnogorsko pravosuđe, da otpočnu, završni obračun sa poslanicima Demokratskog fronta“. 


-Zato nas ne čudi zbog čega je neustavno ukinut i rad Skupštine, jer da bi ona prestala sa radom, neophodno je da se izglasa vanredno stanje. Međutim,predlog o uvođenju vanrednog stanja potrebno je da dostavi i predloži Milo Đukanović u Skupštini. Zbog čega su Milo Đukanović, i Duško Marković, u ovom trenutku kada imamo 22 obolelihi najmanje jedan smrtni slučaj, beže od predloga za uvođenja vanrednog stanja? Mislim da je lako zaključiti, jer se plaše rasprave u crnogorskom parlamentu, kojom bismo postavili mnoga nezgodna pitanja, o tome koliko smo spremni ili nespremni dočekali ovu pandemiju koronavirusa. I zato je bilo sasvim optimalno da se nastavi obračun sa liderima i poslanicimaDF-a, onomogući im se ulazak i rad, idelovanje u Skupštini narednih meseci, kako Crna Gora ne bi saznala pravu istinu o onome što je očigledno dobilo takve razmere, da se plašim da ih nazovem pravim imenom, a uostalom kroz jučerašnje obraćanje Duška Markovića, svismo imali priliku da se uverimo da njega u ovom trenutku više zabrinjava šta će se desiti kada prođe pandemija ovog virusa, jer nas onda čeka ekonomska pandemija, ekonomski kolaps, kazao je Knežević, dodajući da ga zabrinjava činjenica, da, u ovom trenutku, kada se brutalno krše osnovna ljudska prava, objavljuju jedinstveni matični brojevi i brojevi telefona građanakoji se nalaze u karantinu, to da li je Milo Đukanović bio u karantinui samoizolaciji, s obirom na to, da je došao iz država koje su takođeobuhvačene pandemijom korone? 


- Da li je bio Duško Marković koji je imao neposredan kontakt sa njim na Vrhovnom savetu odbrane, Predrag Bošković, načelnih Generalštaba Dakić, i svi ostali koji su imali kontakt sa njima. Da li oni smatraju da su pošteđeni mera, i uredbi koje donose, na način što će koristeći sudove, policiju, tužilaštvo, nastaviti sa obračunom, sa građanima, koji imaju drugačije mišljenje, i drugačiji odnos prema onome što je dosad urađeno u borbi protiv korone? Ovim putem, ja ne želim da plasiram nikakvu paniku, niti da stvaram paranoju kod građana Crne Gore, ali želim jasno da ukažem,kad sve ovo bude prošlo, da će Duško Marković, ove pravne finese predstavitikao sasvim legitimnu ustavnu stvar kojom je želeo da zaštiti CrnuGoru, a u stvari, naviknuće nas na pojam neformalnog vanrednog stanja, koje će trajati neograničeno sve dok god oni budu bili na vlasti, poručio je Milan Knežević.

Izvor: Novosti

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR