Glas Javnosti

OTKRIVAMO: Šta stoji iza planova crnogorskog režima za održavanje izbora u ranijem terminu?

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Nakon što su mediji objavili da režim apsolutnog gospodara CG Mila Đukanovića planira da raspiše parlamentarne izbore za ranije, verovatno krajem avgusta ili početkom septembra, umesto u oktobru kako je bilo predviđeno, od obaveštenih izvora bliskih vlasti saznali smo da bi izbori izvesno mogli da budu održani pre septembra meseca, kao i da bi trebalo da budu raspisani u narednih desetak dana.

Nakon što su mediji objavili da režim apsolutnog gospodara Crne Gore Mila Đukanovića planira da raspiše parlamentarne izbore za raniji termin, verovatno krajem avgusta ili početkom septembra t.g, umesto u oktobru kako je prvobitno bilo predviđeno, od dobro obaveštenih izvora bliskih vrhu vlasti u Podgorici saznali smo da bi izbori gotovo izvesno mogli da budu održani pre septembra meseca, kao i da bi trebalo da budu raspisani u narednih desetak dana. Takođe, isti izvori su nam preneli da iza ove namere crnogorskog režima stoji nekoliko faktora.

Na prvom mestu, održavanje izbora u ranijem terminu, dok je turistička sezona još uvek u punom jeku, faktički pokazuje da je crnogorski režim odustao od pokušaja da bar donekle ublaži prognozirane katastrofalne posledice pandemije koronavirusa po turizam u Crnoj Gori u ovoj godini, i da se umesto toga opredelio da zarad (pred)izbornih aktivnosti u potpunosti žrtvuje ovogodišnju sezonu (podsetimo samo da prihodi od turizma čine skoro četvrtinu crnogorskog bruto domaćeg proizvoda).

Zatim, Đukanovićev režim će održavanjem izbora u ranijem terminu pokušati da ublaži negativne posledice protestnih skupova, litija i molebana protiv nakaradnog tzv. Zakona o slobodi veroispovesti po sopstveni rejting, pritom (kao što smo mogli da vidimo i prethodnih dana) pribegavajući zabranama i drugim vidovima sprečavanja okupljanja za odbranu svetinja Srpske pravoslavne crkve (SPC).

Najzad, odnarođeni režim u Podgorici će nastojati da što duže drži na snazi zabranu ulaska u Crnu Goru za državljane Srbije, pod obrazloženjem navodnog neispunjavanja više nego tendenciozno propisanih kriterijuma u sklopu suzbijanja posledica pandemije, sve kako bi u što je moguće većoj meri bilo sprečeno “mešanje stranog srpskog faktora” u crnogorske izbore. Pritom, ovaj poslednji faktor je direktno povezan sa prvim, jer konstantno prolongiranje ukidanja zabrane ulaska za građane Srbije, koji inače predstavljaju najbrojnije turiste u Crnoj Gori, samo potvrđuje da je crnogorski režim odustao od turizma u ovoj godini.

Ono od čega Đukanovićev kriminogeni režim nije odustao, i u šta će evidentno uložiti sve svoje kapacitete, uključujući državne resurse i “kreativne” metode dolaženja do željenih izbornih rezultata, jeste namera da i u narednom mandatu čvrsto drži Crnu Goru u svojim pipcima. Da li će u tome i uspeti, ostaje da se vidi za nekoliko meseci

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR