Glas Javnosti

NEVEROVATAN OBRT: Mediji 'razapeli' pogrešnog Ivana Kontića

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Nasilnik koji je pretukao mladića u Novo Sadu i za koga se pisalo da je veliki patriota iz Crne Gore u stvari je greška medija, prema izjavi Nikšićanina Ivana Kontića koji kaže da su ga pojedini mediji u Srbiji targetirali kao batinaša i povezali sa nasilnikom istog imena i prezimena. A greška je bila u jednoj slici.

Kontić je izjavio da su ga u Srbiji tako targetirali samo zato što su našli njegove fotografije sa crnogorskom zastavom i kapom.

Podsetimo, uznemirujući video-snimak iz Novog Sada, na kome se vidi kako mladić brutalno tuče drugog muškarca, a zatim mu, dok pretučeni leži u besvesnom stanju na zemlji, lomi ruke, pojavio se na društvenim mrežama 11. septembra.

Identifikovani počinilac, Ivan Kontić iz Crne Gore, za kojim srpska policija intenzivno traga, glavna je tema srpskih medija od trenutka kada je objavljena potraga za njim.

Međutim, fotografija drugog Nikšićanina Ivana Kontića, koji se ni kriv ni dužan našao na udaru javnosti, preplavila je medije. Nikšićanin Ivan Kontić kaže da je zatečen čitavom situacijom, jer su ga mediji označili kao napadača, a da prethodno nisu ni proverili da li je to zaista on.

Zbog neproverenih informacija i takvog pisanja kaže da mu je narušen ugled i da će zbog toga neko morati da odgovara. Dobijao je, navodi, i preteće poruke i sve to je prijavio policiji.

- Nije mi bilo svejedno. Svi su mi javili, šta je ovo, šta se dešava - kaže Kontić i dodaje da je dobio podršku od prijatelja i ljudi koji ga poznaju.

Navodi i da je desetak medija objavilo negovu fotografiju, umesto fotografije drugog Ivana Kontića, koji je osumnjičen za prebijanje mladića u Novom Sadu.

Sramno je, dodaje on, što ga niko od medija nije pozvao da proveri informaciju.

- Da me nazivaju Milogorcem, samo zbog kape i zastave države koju ja volim i u kojoj živim, to je stvarno sramota. To je bilo presudno, da nije bilo zastave i kape, ne bi bilo ništa od toga, no ja sam batinaš samo zato što nosim crnogorsku zastavu i kapu - kaže Kontić.

Podsetimo, čim je objavljena fotografija pogrešnog Kontića, počele su da stižu pretnje.

Nikšićanin Ivan Kontić ranije se već oglašavao da negira bilo kakvu vezu sa nasilnikom iz Novog Sada.

(Glas javnosti/B92)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR