Glas Javnosti

ЗДРАВЉЕ У КОЛАПСУ: МИЛО СЕ ГУШИ У СНУ?

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Prethodnih dana smo bili svedoci uistinu šokatnih podataka – da je apsolutni gospodar Crne Gore Milo Đukanović oboleo od koronavirusa, zatim da je kod njega ustanovljeno prisustvo bakterije ureaplazme, i najzad, što je bez svake sumnje najšokantnije i najporaznije, da ima polno prenosivu bolest gonoreju (triper).

Međutim, isti oni časni i iznad svega hrabri krugovi u crnogorskom zdravstvu, od kojih smo i dobili podatke o Đukanovićevim zdravstvenim tegobama, preneli su nam da se njihov spisak tu ne završava, već da je, analizom Đukanovićevog sna, utvrđeno da je kod njega prisutna apneja. U pitanju su kratkotrajni prekidi disanja tokom sna, koji, ukoliko eskaliraju, mogu dovesti do veoma ozbiljnih posledica, uključujući porast rizika od srčanog ili moždanog udara.

U Đukanovićevom slučaju, reč je o preko 20 ovakvih prekida disanja tokom sna, što se za sada, kako saznajemo, odražava prevashodno kroz povećani umor i smanjenu sposobnost rasuđivanja tokom dnevnih aktivnosti. I to u trenutku kada se Crna Gora suočava sa epidemijom koronavirusa, što zahteva jasno i razložno rasuđivanje, koje svakako nije bilo prisutno kada je Đukanović odbio ponudu bratske Srbije da Crnoj Gori donira pet respiratora. Ili kada je, prkoseći desetinama hiljada ljudi koji su od početka godine ustali u odbranu vekovnih svetinja Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Crnoj Gori, na krajnje bahat i nadasve iracionalan način odbacio svaku mogućnost povlačenja nakaradnog tzv. Zakona o slobodi veroispovesti.

Možda deluje neverovatno, ali jedan od bitnijih razloga u svemu navedenom bi mogla da bude upravo Đukanovićeva apneja. Naravno, u kombinaciji sa svim ostalim oboljenjima koja su u telu crnogorskog diktatora u proteklom periodu očigledno našla plodno tle.

Izvor : Nacionalist

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR