Glas Javnosti
posta

Milo Đukanović: Ako smo glupi, dozvolićemo da se ponove 90-te i gubici na hiljade života

Crna Gora
Autor:

Milo Đukanović je, na zajedničkoj pres konferenciji sa predsjednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem koji je došao danas u zvaničnu posjetu Crnoj Gori, izjavio sledeće: „Mislite na poruke „Milo lopove“, uvek sam ih doživljavao na isti način"

Odgovarajući na pitanja novinara o trenutnim odnosima sa Srbijom i komentarišući prozivke koje su upućene sa tribina u Beogradu tokom odigravanja fudbalske utakmice između Partizana i Crvene Zvede, Milo Đukanović je, na zajedničkoj pres konferenciji sa predsednikom Hrvatske Zoranom Milanovićem koji je došao danas u zvaničnu posetu Crnoj Gori, izjavio sledeće:

„Mislite na poruke „Milo lopove“, uvijek sam ih doživljavao na isti način. Nacionalisti imaju pravo da me optužuju zato što im kradem iluziju, a iluzija je „Velika Srbija“. Smatraju me odgovornim za to što smo spriječili da budu dobri izvršioci tuđeg projekta 2016. godine. Vjerovatno me smatraju odgovornim što pokušavaju da zloupotrijebe pitanje vjere i iskoriste je za velikosrpske ideje. To će biti neko moje krivično djelo u produženom trajanju. Stojim na braniku takvom planu“, rekao je Đukanović.

 On je dodao i sledeće:

-Ako smo glupi, dozvolićemo da se ponove 90-te i gubici na hiljade života. Veoma sam čvrst u namjeri da branim temelje crnogorskog društva. Želimo modernu, demokratsku, a ne teokratsku državu. U ovih 30 godina imali su prilike da potkrepe nešto što bi imalo ličnih svojstava, a u ovom slučaju to nije, već se radi o tome da stojim na braniku onoga što su demokratske vrednosti.

Istakao je da je postojan u nameri da brani što su, kako je kazao, temeljne vrednosti Crne Gore.

-Branimo evropski sistem vrednosti i sve dok smo na toj platforni osećam se vrlo ugodno. Jasno je da me kvalifikuju kako me kvalifikuju zbog toga, a ne nekih ličnih svojstava.

Na pitanje o aferi Spisak, Đukanović je rekao da je dobio informacije o tome i da tu nema ništa sporno već da je „došlo do curenja informacija tokom prelazne vlade“.

Dodao je i da je rezultat izbora u Srbiji za njega kao građanina očekivan.

(Izvor:RT CG/In4s)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR