Glas Javnosti

Ђукановић пише сценарио за "Државни удар" 2. део

Crna Gora
Autor: националист

Главно гласило црногорског режима “Побједа” је, у тексту  Драшка Ђурановића, објавило бомбастичну вест да је црногорска полиција у среду, 11. марта привела српског држављанина Жељка Станковића, запосленог као физички радник при Манастиру Острог, код кога су наводно пронађена документа са ознаком “строго поверљиво”.

Станковић је наводно затечен у извесном стану на подручју Никшића који је црногорска полиција претресла због сумње да представља скровиште неименоване безбедносно интересантне особе умешане у шверц наркотика, којом приликом су код њега, како пише “Побједа”, и пронађена поменута документа. Да ствар буде интересантнија, као у неком шпијунском филму Ц продукције, документи пронађени код Станковића су наводно три “строго поверљиве депеше” означене као “војна тајна”, и у њима се помиње извесна “Команда Пантер”, која, цитирамо, званично не улази у састав министарстава одбране и унутрашњих послова Србије, а у чије задатке спада, “заузимање стратешких положаја, извиђање, диверзија и чување стратешких положаја и објеката током сукоба”.

Такође, у тексту се наводи да је руководилац поменуте “Команде” у Црној Гори, са кодним именом “Јастреб”, у међувремену одустао од операције, као и да пре “оружаних сукоба у Црној Гори” треба преузети “два пакета”?!? Како би овај аматерски сценарио попримио још већу дозу озбиљности и мистичности, поменутим “пакетима” су такође додељене кодне ознаке, при чему није наведено шта се у њима тачно налази, а на крају докумената је наведено да ће даља комуникација бити настављена преко контакта под кодним именом “Змија” (евидентно је да су креатори ове лакрдије заљубљеници у животињски свет).

Притом, да би читава измишљотина добила додатну тежину, наведено је да се на крају заплењених докумената налазе потписи директора Безбедносно-информативне агенције (БИА) Братислава Гашића, као и правника Зорана Стојанова, запосленог у Министарству одбране Србије.

Занимљиво је да су документи који су наводно пронађени код Станковића датирани на средину новембра прошле године, непосредно пре усвајања накарадног тзв. Закона о слободи вероисповести, из чега је очигледна намера да се описана “специјална операција” доведе у везу са оптужбама апсолутног господара Црне Горе Мила Ђукановића и његове камариле да држава Србија и Српска православна црква (СПЦ) дестабилизују Црну Гору.


Како смо сазнали од извора блиских врху црногорске полиције, који су из разумљивих разлога затражили да њихов идентитет не буде откривен, иза ове сумануте конструкције стоји помоћник директора Управе полиције (УП) Црне Горе Веселина Вељовића, некадашњи високи функционер Агенције за националну безбедност (АНБ) и радо виђен гост на прославама црногорских криминалаца Зоран Лазовић. Наиме, Лазовић, који важи за осведоченог србомрсца, издао је налог својој дугогодишњој пудлици, такође некадашњем припаднику АНБ а сада функционеру УП Душку Голубовићу, да разради његову идеју о оптуживању Србије и СПЦ за наводни нови покушај насилног свргавања црногорских власти, попут афере “државни удар” из 2016. године, када је црногорски режим, проглашавајући поремећеног Сашу Синђелића за сведока-сарадника, оптужио групу српских десничара-туриста да је, по налогу руских војних обавештајних структура и у садејству са представницима опозиционог Демократског фронта (ДФ), планирала да га свргне.

Међутим, уместо да поверени задатак обави квалитетно, и на тај начин измишљеном сценарију да привид веродостојности, Голубовић је, због својих ограничених интелектуалних способности, а очигледно и превелике љубави према теоријама завере и шпијунским филмовима, направио смејурију пуну нелогичности, у коју тешко да могу да поверују и деца. Голубовић је ове “податке” потом проследио Ђурановићу да их додатно уобличи, али ни он очигледно није имао довољно инспирације да поменутој измишљотини да више смисла.

Све ове небулозе, као и чињеница да се поново покушава са конструисањем некаквог “државног удара”, само потврђују у каквој се пометњи и дубиози налази Ђукановићев режим. А то може само да подстакне верујући народ, али и све противнике Дон Мила и његових сатрапа, да истрају у својој борби и коначно их пошаљу у заборав.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR