Glas Javnosti

ДЕМОКРАТСКА ЦРНА ГОРА - Светло на крају тунела

Crna Gora
Autor: националист

Једна од најмлађих и најперспективнијх странака на црногорској политичкој сцени, Демократска Црна Гора, формирана је 2015. године као резултат тежње њених оснивача да се супротставе партијском једноумљу, које је Демократска партија социјалиста (ДПС) настојала да наметне успостављањем прикривене контроле над тадашњом црногорском опозиционом сценом.

 

Како емисари лидера ДПС Мила Ђукановића нису бирали методе, нити штедели средства за постизање тог циља, дошло је до посрнућа појединих лидера тадашње опозиције. Наведено је препознато од стране младих и перспективних политичких активиста, који су проценили да је неопходно формирање нове и некомпромитоване опозиционе структуре, чији лидери мотив за бављење политиком не би проналазили у остваривању ситних личних интереса и „скупљању мрвица испод стола“ Мила Ђукановића, већ би своје ангажовање заснивали на искреном пориву за промену погубног апсолутистичког и криминалног режима.

Ова група часних, достојанствених и поштених родољуба је донела одлуку да под вођством младог и енергичног лидера Алексе Бечића формира нову партију, чије структуре неће подлећи притисцима и корупцији, већ ће доследно поштовати све принципе у које верују и за које се боре.

На овај начин формирана Демократска Црна Гора је одмах била препозната од других искрених бораца за добробит и просперитет, услед чега су се веома брзо омасовили и привукли бројне квалитетне и конструктивне кадрове, захваљујући чему су се позиционирали као један од кључних фактора на политичкој сцени Црне Горе и један од најзначајнијих стожера окупљања опозиције.


У складу са својом идејом активног пружања отпора погубном деловању актуелног црногорског режима, Демократе су отпочеле са бојкотом, од стране Ђукановића обесмишљеног, рада црногорског парламента, док су током досадашњег периода организовали и спровели низ других политичких активности и кампања, како у Црној Гори, тако и у иностранству, којим су у битној мери уздрмали сада већ одлазећи диктаторски режим.

Имајући у виду да су се Демократе доказале као озбиљна и државотворна партија, чију демократску и грађанску опредељеност јасно илуструје околност да су и они њени функционери који нису православне вере међу првима јавно подржали и прикључили се литијама организованим од стране њихових сународника, браће и сестара, у циљу одбране светиња и националног порекла, те свргавања антидржавне окупационе власти.

Демократска Црна Гора, која представља спој младости и искуства, те свакако једну од најутицајнијих и најперспективнијих политичких снага, остварује веома успешну, искрену и садржајну сарадњу са осталим патриотским снагама, политичким странкама и организацијама, чиме врши концентрацију и усмеравање нове енергије неопходне за дуго очекиване демократске промене у Црној Гори, односно успостављање легитимне народне власти, која ће спасити државу из канџи криминала и извести је на пут развоја и просперитета, те бити прихваћена као респектабилан и равноправан саговорник свих значајних политичких фактора на међународној сцени.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR