Glas Javnosti

Београђанка Сара Видак осуђена је на четири месеца затвора због напада на судију Јелену Станишић

Crna Gora
Autor: Глас јавности / Танјуг / од 04.09.2018.

Сара Видак је проглашена кривом зато што је, како је образложено, напала службено лице у тренутку вршења службене дужности.

Овом пресудом Сари Видак је укинут притвор до правоснажности пресуде.

Њу је Основно државно тужилаштво теретило за физички напад на судију Станишић.

Сарина мајка Оливера Видак,данас је у сведочењу пред Основним судом у Котору истакла да им се судија Станишић обраћала непријатним тоном и понављала како она није надлежна за њихов случај.

Оливера Видак је навела и да је судија њену ћерку ухватила за руку, као и да је њу одгурнула, преносе подгоричке „Вијести”.

„Када је Сара упитала одакле Вам право да ме дирате, тек тада је Станишић повикала да је нападута”, изјавила је Оливера Видак.

Она је пред судијом Момирком Тешић рекла да је Станишићева „саму себе штипала”, што је, како тврди, видео њен малолетни син који је седео у ходнику.

Пред судом је говорио и младић Саре Видак Стеван Прпа, који је такође тврдио да је судија Станишић ухватила Сару за руку, као и да је полицајац гурао њену мајку Оливеру Видак.

И он је у свом исказу истакао да је Сарин брат у једном моменту повикао да судија Станишић сама себе гребе и штипа.

Прочитан је и извештај вештака медицинске струке у којем се наводи да су код Јелене Станишић констатоване огреботине и црвенило у пределу десног ручног зглоба, што је могло настати од стезања и гребања ноктима, а констатована је и психичка реакција на стрес.

Адвокат оптужене Срђан Љешковић рекао је да није наложено узимање ткива испод ноктију његове клијенткиње како би се видело да ли одговара налазу, као и да повреде Станишићеве нису фотографисане. 

Глас јавности / Танјуг / од 04.09.2018.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR