Glas Javnosti

Ambasador Srbije na razgovoru zbog komentara na račun Tompsona na RTCG

Crna Gora
Autor: Glas Javnosti

Vladimir Božović, amasador Srbije u Crnoj Gori pozvan je za sutra na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova, zbog toga što je na svom fejsbuk profilu komentarisao emitovanje pesme hrvatskog pevača Marka Perkovića Tompsona na Javnom servisu RTCG.

 Božović je nakon emitovanja pesme Tompsona, zbog čega je crnogorski javni servis već bio klritikovan, napisao da smatra da je potrebno utvrditi pojedinačnu odgovornost počinilaca.

-Smatrajući neprimerenim puštanje kontroverznog i antisrpski i proustaški, dakle fašistički nastrojenog hrvatskog pevača Tompsona u Jutarnjem programu RTCG na Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope izražavam protest i žaljenje. Pozdravljam reagovanje i priznanje greške RTCG, ali smatram da je potrebno utvrditi pojedinačnu odgovornost i adekvatno je sankcionisati- navodi se u reagovanju Božovića, prenosi podgorički portal CdM.

Božović je početkom januara ove godine bio pozvan na razgovor u Ministarstvo spoljnih poslova povodom dešavanja u Beogradu, nakon što je u Crnoj Gori usvojen Zakon o slobodi veroispovesti i, kako se navodi, pokušaja paljenja crnogorske zastave.

Božović je, shodno instrukciji Ministarstva inostranih poslova Srbije, tada odbio da primi protestnu notu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR