Glas Javnosti

ALBANSKA LISTA O UČEŠĆU U VLADI CRNE GORE: Nismo nikada bili broj 41 u Skupštini, branimo demokratske principe, a o učešću kad se odredi mandatar

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Nosilac "Albanske liste" Genci Nimanbegu smatra da je još uvek teško pričati o učešću u Vladi Crne Gore dok se ne vidi ko je mandatar jer manjinske stranke svakako dobijaju konfuzne signale.

On je rekao da je pravo pitanje da li nova vlada daje dovoljno garancija i da li im uliva poverenje da će biti ostvarena programska bliskost i da će biti omogućena realizacija njihovih programskih ciljeva dovoljna da uđu u tu vladu.

Na optužbe pojedinih stranaka da je poslednja odbrana DPS-a je rekao da nikada nije bio broj 41 u Skupštini.

- Ako šta branimo, to su demokratski principi i naša orijentacija ka evroatlantskim integracijama, ravnopravnost naroda i nediskriminacija, ekonomski razvoj i radna mesta, sekularna država i najbolji odnosi sa svim susedima Crne Gore, kako sa Kosovom, tako i sa Srbijom, Albanijom, Hrvatskom i BiH. To su stavovi oko kojih će se naša koaliciona lista tek izjašnjavati - rekao je on.

Prema njegovim rečima, od još nije dobio zvaničan poziv od trojne koalicije i istakao da manjinskim strankama, a posebno albanskim, stižu konfuzni pozivi za učestvovanje u novoj vladi.

- Svakako da je trenutno sa nepoznanicom čak i imena mandatara teško dati detaljniji odgovor na to pitanje. Svakako moram istaći da sam u nekoliko kontakata koje sam ostvario stekao veoma pozitivno mišljenje o dva lidera, gospodinu Zdravku Krivokapiću, a posebno o gospodinu Aleksi Bečiću. Nadam se da će mirotvorstvo koje je Krivokapić ostvario kod Demokratskog fronta i nekih novi članica tog saveza biti dugoročno i trajno, jer je tako nešto potrebno u Crnoj Gori - rekao je Nimanbegu.

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR