Glas Javnosti

ABAZOVIĆ SE IZVINJAVA: "Crna Gora nije samo Crkva, niti samo komite, niti samo Crnogorci, niti samo Srbi"

Crna Gora
Autor: Glas javnosti

Potpredsednik crnogorske vlade Dritan Abazović izvinio se u svoje ime građanima Cetinja zbog događaja na dan ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog.

Abazović, koji je zadužen za koordinaciju službi bezbednostim je poručio i da "Crna Gora nije samo Crkva, niti samo komite, niti samo Crnogorci, niti samo Srbi".

Abazović je u objavi na fejsbuk stranice Građanskog pokreta URA, čiji je lider, napisao da je nakon 5. septembra ostao "gorak ukus" i da su, kako je naveo, "povređena osećanja Cetinjana".

- Žao mi je i izvinjavam se u svoje ime. Crna Gora nije samo Crkva, niti samo komite, niti samo Crnogorci, niti samo Srbi. Crna Gora smo svi zajedno. Moramo iznalaziti rešenja i sačuvati Crnu Goru - napisao je Abazović.

Na Cetinju su tokom dva dana, 4. i 5. septembra, održani protesti protiv ustoličenja mitropolita crnogorskko-primorskog SPC Joanikija u Cetinjskom manastiru, putevi su bili blokirani barikadama od automobilskih guma, koje su u jeku demonstracija zapaljene, kamenja, kontejnera i automobila.

Učesnici ovih demonstracija, koje je svojim prisustvom na Cetinju podržao i predsednik Crne Gore Milo Đukanović, onemogućili su da se ustoličenje, kao isključivo crkvena ceremonija, održi na uobičajeni način u prisustvu arhijereja SPC, predstavnika pravoslavnih crkava u svetu i vernog naroda.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR