Glas Javnosti

U RS još oštrije mere za uskršnje i prvomajske praznike

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas Javnosti

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će u Republici Srpskoj za vreme vaskršnjih i prvomajskih praznika biti pooštrene mere kako ne bi došlo do ekspanzije zaraze koronavirusom. Dodik je najavio da će se, ako taj period prođe bez povećanog broja obolelih, razmotriti značajno ublažavanje dosadašnjih mera.

On je kazao da će najverovatnije biti doneta odluka o uvođenju policijskog časa, koji će trajati od petka ujutro, 17. aprila, do subote ujutro, 18. aprila.

Dodao je da bi u subotu 6.00 do 15.00 časova trebalo da bude dozvoljena mogućnost nabavke, a od subote u 15.00 do poneđeljka ujutro, 20. aprila, ponovo bi na snazi bio policijski čas.

"Ukoliko budemo dovoljno disciplinovani da u vreme Vaskrsa i prvomajskih praznika ne dođe do ekspanzije, posle toga ćemo moći da razmišljamo, a verujemo odmah nakon đurđevdana (6. maja), o smanjenju ovih mera. Tada će biti stvoreni uslovi da ukidamo i policijski čas, otvaramo neke radnje i vraćamo život u normalne okvire“, naveo je Dodik.

On je još najavio da će uz redovnu platu svim zdravstvenim radnicima, vozačima, spremačicama, koji rade pri zdravstvenim ustanovama, biti isplaćena jednokratna pomoć od 1.000 konvertibilnih maraka (oko 500 evra).

"Novac će dobiti samo oni koji su radili od pojave koronavirusa u Republici Srpskoj, a nikako oni koji su koristili bolovanje i slično", naveo je Dodik.

Izvor: N1

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR