Glas Javnosti

SVETSKA BANKA ODOBRAVA 35 MILIONA DOLARA ZA BIH

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas javnosti

Svetska banka podržaće Bosnu I Hercegovinu (BiH) sa 35,6 miliona dolara za projekat hitne podrške zbog epidemije korona virusa u BiH, kažu u Ministarstvu finansija i trezora BiH.

Kako je istaknuto, usaglašavaju se detalji u vezi s pomenutim sporazumom. Inače, ukupna vrednost prvog kruga pomoći na međunarodnom nivou za ovu svrhu Svetske banke će, kako su saopštili u toj instituciji, iznositi više milijardi dolara, dok će 486 miliona dolara biti izdvojeno za zemlje Evrope i centralne Azije, prenose nezavisne.com.

O pomenutom Projektu iz sporazuma moraju se izjasniti i Savet ministara BiH i Predsedništvo BiH kako bi se ispoštovala zakonska procedura.

Pre nekoliko dana Svetska banka je saopštila da će izdvojiti ukupno čak 14 milijardi dolara kao paket po hitnom postupku za jačanje odgovora na epidemiju korona virusa u zemljama u razvoju i za skraćenje vremena oporavka, dok će, kako kažu, grupacija Svetske banke rasporediti do 160 milijardi dolara tokom 15 meseci za zaštitu siromašnih i ugroženih, podršku poslovnim subjektima i jačanje ekonomskog oporavka.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR