Glas Javnosti

Nastavljaju se pritisci na novinare u BiH zbog afere 'respiratori': 'Najgore neistine dolaze iz njenog pera'

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas Javnosti

Društvo novinara BiH saopštilo je da se nastavljaju pritisci na kolege koji su zaslužni za otkrivanje niza afera u vreme vanrednog stanja zbog pandemije korona virusa.

Kako navode, ponovo je na udaru novinarka portala Fokus Semira Degirmendžić, koja je zaslužna za otkrivanje afere "respiratori".

Na društvenim mrežama se, kažu, pojavio video klip u kojem se za Degirmendžićevu kaže da "najgore neistine dolaze iz njenog pera", a da ono što je otkrila nisu nikakve afere već "naručeno novinarstvo" u vezi sa jednom političkom strankom.

-U izvrnutom sistemu vrednosti kojem svakodnevno svedočimo, došlo se do toga da je upiranje prstom u nezakonite radnje u doba najveće krize s kojom se susrela zemlja nešto što je lažno i naručeno, a da je poželjno braniti počinioce sumnjivih radnji. Ohrabruju reči kolega iz Fokusa koji ovaj slučaj označavaju kao pokušaj pritiska zbog afere ''respiratori'' i poručuju da ih neće omesti u daljem istraživanju ove i drugih afera- navodi se u saopštenju Društva novinara BiH.

Dodaju da kolege iz Fokusa najavljuju da će prijaviti slučaj policiji kako bi se otkrilo ko stoji iza lažnih profila s kojeg se objavljuju ovi sadržaj.

Od organa za sprovođenje zakona očekuju da hitno reagiraju i javno objave imena odgovornih.

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR