Glas Javnosti

BiH trazi međunarodnu pomoć od EU I NATO

Bosna i Hercegovina
Autor: Glas Javnosti

Ministarstvo bezbednosti Bosne i Hercegovine uputilo je zvanični zahtev za međunarodnu pomoć Mehanizmu civilne zaštite Evropske unije, putem Koordinacionog centra za hitne slučajeve (ERČ).

Zahtev je, kako prenosi sarajevski portal Klix, upućen nakon jučerašnje odluke Saveta ministara Bosne i Hercegovine za traženje međunarodne pomoći u sferi zaštite i spašavanja.

Navodi se da je ministar bezbednosti BiH Fahrudin Radončić u ovom dopisu upoznao Evropsku komisiju i Evro-atlantski centar za koordinaciju odgovora na katastrofe (NATO) sa merama koje su preduzete u BiH.

Naveo je da su angažovani svi raspoloživi resursi i da se preduzimaju vanredni napori kako bi se zaustavilo širenje korona virusa, ali da zdravstveni sistem I ostali relevantni sektori u Bosni i Hercegovini nemaju kapacitet da odgovore na sve potrebe proistekle zbog COVID-19.

Zbog toga je, navodi se, Radončić naglasio da bi pomoć i asistencija EU i Evro-atlantskog centra za koordinaciju odgovora na katastrofe bile vrlo cenjene u ovom teškom vremenu, kako bi se BiH mogla nositi sa novom pandemijom korona virusa.

Tanjug

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR