Austrija prodaje policijske konje, zainteresovani i iz Srbije

konjica

foto: rtcg / ilustracija

Bivši ministar unutrašnjih poslova Herbert Kikl imao je velike planove sa uspostavljanjem konjičke jedinice austrijske policija, a sada se konji iz propalog projekta nalaze na prodaji.

Do 8.juna zainteresovani mogu podneti ponudu za već obučene policijske konje, a proteklih dana, prema pisanju bečkog dnevnika "Kurir", delegacije iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Holandije doputovale su u Austriju da bi pogledali konje.

Konjička jedinica austrijske policije nije ni počela sa radom, a prelazni ministar Volfgang Pešorn je novembra 2019. proglasio njeno ukidanje.

Od tada se jedinica nalazi u fazi rasformiranja.

Konjička jedinica se sastojala od 12 konja, a konji koje je mađarski premijer Viktor Orban poklonio Austriji, od kojih je jedan počelo da šepa, vraćeni su.

Da bi se uštedeli troškovi preostali konji su do prodaje smešteni u Španskoj dvorskoj školi jahanja u Beču.

Do sada je Austrija, zbog konjičke jedinice koja nikada nije ni počela pravo da radi, imala troškove u visini od 2,345 miliona evra.

Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Kad su kineski stručnjaci sleteli u Srbiju predsednik Aleksandar Vučić poljubio je kinesku zastavu i obećao da će ih bespogovorno slušati. Beograd se pretvorio u oduševljenu laboratoriju kineske diplomatije u doba korona virusa, piše Frans pres (AFP).

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će 100 evra građanima Srbije, koje je država obećala, biti isplaćeni 11. ili 12. maja.

Dva odbegla konja izazvala su veliku pometnju na putu kroz Frušku Goru, a jedan od njih se u krivini sudario sa automobilom koji je naišao iz suprotnog smera.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone