Upis predškolaca i prvaka ove godine elektronski

škola1

Foto: Pixabay

Upis đaka prvaka, koji je odložen zbog pandemije korona virusa, počeće 1. juna. Roditelji će moći da apliciraju za određenu školu elektronskim putem, do sredine maja. To je velika olakšica za roditelje, jer dokumenta prikuplja škola za koju su zainteresovani.

Dete je potrebno odvesti u školu samo jednom, prilikom upisa. Elektronskim putem, svoju decu je do sada prijavilo više od 36 000 roditelja. Sve se lako može završiti na sajtu elektronske uprave koji po službenoj dužnosti pribavljaju neophodna dokumenta: izvod iz matične knjige rođenih, podatke o prebivalištu, podatke o zaposlenosti roditelja. Na taj način predškolske ustanove elektronski dobijaju sve podatke. 

Za one roditelje koji ne koriste internet, od sledeće nedelje otvaraju se šalteri, pa će svoje dete moći da prijave na uobičajen način. Međutim, sva neophodna dokumenta u tom slučaju pribavlja roditelj. Dodatna dokumentacija neophodna je samohranim roditeljima, roditeljima dece ometene u razvoju i onim roditeljima koji primaju neki vid socijalne zaštite.

Iskazivanje interesovanja za upis u željenu školu nije obavezan. To ne znači da ukoliko se roditelj ne opredeli za neku školu dete neće upisati prvi razred. Škole su za prvake otvorene od 1. juna, a razgovor sa psihologom obaviće se u zakazanom terminu. Za tu priliku dokumenti nisu potrebni. 

Takođe, ne treba žuriti sa sistematskim pregledima, jer lekarska potvrda može da se dostavi elektronski, nakon upisa.

Izvor: Zelena učionica

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Studentski domovi u Beogradu spremni su za povratak studenata od 15. Maja od 07:30 časova

Od septembra prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet, međutim fond časova se neće menjati jer će on zameniti Projektnu nastavu, rekla je za Tanjug pomoćnica ministra prosvete Biljana Marić.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone