Šarčević: Ove godine nema povratka u školske klupe

sarcevicskolla

Foto: Tanjug

Ove godine neće biti vraćanja u školske klupe za proces redovne nastave, izjavio je danas ministar prosvete Mladen Šarčević.

Kako je objasnio, raspust praktično počinje krajem maja, kada se završava redovna nastava, koja je ovog puta tokom vanrednog stanja bila onlajn.

Šarčević je u izjavi za "Blic" najavio i izmenu Pravilnika za ocenjivanje, s obzirom na to da sada nema tromesečja, ni dosadašnjeg vida završnog ispita.

Dodao je da se oko tog pitanja prepliću različiti interesi počev od onog da ne bude završnog ispita, odnosno male mature.

-To je najlakši scenario, koji međutim, ne bi bio i najpošteniji jer bi to značilo da će pojedine škole upisati đaci koji, inače, ne bi mogli da ih upišu, čime bi ostali uskraćeni oni koji bi uspešnije položili ispite i upisali željene škole- naveo je Šarćević.

Istakao je da se ministarstvo na čijem je čelu u svemu prvenstveno rukovodimo bezbednošću dece i nastavnika, ali je dodao da se mora zadovoljiti i drugi uslov, a to je pravičnost.

-Za oko dve, tri nedelje izaći ćemo sa modelom, koji će odgovarati epidemiološkoj situaciji u Srbiji, ali i biti u skladu sa zaključkom i scenarijem koji će se primenjivati u Evropi za završni ispit- najavio je Šarčević.

Izvor: Tanjug

Ostavi komentar

Слањем коментара се слажете са Правилима коришћења овог сајта.


Повезане вести

Tiodorović je objasnio da se normalizacija života može očekivati kada se bude javljao tek po neki sporadičan slučaj Kovida-19 i kad "budemo sigurni da se deca neće razboleti".

Polaganje male mature, koja je ove godine specifična zbog višemesečke nastave na daljinu, počelo je juče, a u drugom danu izlaska na testove, od 9.00 do 11.00 sati osmaci polažu test iz matematike.

Временска прогноза

Курсна листа

Анкета

Da li će biti i drugog talasa Korone